Για τις καταγγελίες στον χώρο της υποκριτικής τέχνης μίλησε η Άννα Φόνσου, ενώ τόνισε πως ο Γιώργος Κιμούλης πρέπει να παίζει στο θέατρο.

«Εγώ έχω πάρει απόσταση από όλο αυτό, δεν θέλω να γίνω ούτε δικηγόρος… Παλιά, αν δεν τους δίναμε δικαιώματα… Εμένα προσωπικά που ήμουν και κοριτσάκι, δεν… Μπορεί και να μην τους άρεσα, δεν είχα κανέναν βιασμό», είπε αρχικά για το #metoo.

Άννα Φόνσου: Με απείλησαν να μην ασχοληθώ ξανά με τον Μαρίνο γιατί «θα με βρουν σκοτωμένη»

Και πρόσθεσε: «Αν κανένας σκηνοθέτης νευρίαζε και με έβριζε, δεν θα τον πήγαινα στα δικαστήρια. Απλά θα τον έβριζα κι εγώ. Και τώρα τα κορίτσια δεν θα τα έβγαλαν από το κεφάλι τους, κάτι θα έχει συμβεί».

Για τον Γιώργο Κιμούλη και την πολυσυζητημένη «επιστροφή» του στο θεατρικό σανίδι, η Άννα Φόνσου απάντησε: «Ο Γιώργος πρέπει να παίζει στο θέατρο. Είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και είμαι θαυμάστριά του».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 «Κάποιος επιστρέφει όταν από κάπου φεύγει»

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο Γιώργος Κιμούλης αναφέρθηκε στην νέα παράσταση που ετοιμάζει και εξήγησε γιατί δεν θεωρεί ότι «επέστρεψε» στο θέατρο όπως θεωρούν μερικοί.

«Έχω ακούσει αυτό το περί επιστροφής. Κάποιος επιστρέφει όταν από κάπου φεύγει, εγώ δεν έχω φύγει από κάπου. Δύο χρόνια που δεν έχω παίξει στο θέατρο, τον πρώτο χρόνο ήταν η καραντίνα που δεν έπαιζε κανείς και τον δεύτερο χρόνο ήταν η ταινία μου. Ολοκληρώθηκε η ταινία και αποφάσισα να κάνω αυτό το οποίο θα έκανα πριν μας κλείσουν τα θέατρα», είπε στο Πρωινό.

Μιλώντας για το θέατρο, είπε χαρακτηριστικά: «Η συλλογικότητα είναι ίσως το πιο αναγκαίο σε αυτή τη δουλειά. Η συλλογικότητα όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ιδίως στη σημερινή εποχή που ο άνθρωπος πιστεύει ότι συλλογικό σχεδόν κονιορτοποιεί το ατομικό του. Έχει πιστεί ο σύγχρονος άνθρωπος ότι η συλλογικότητα να διαλύσει την προσωπικότητά του, την αυτονομία του. Λάθος και ελπίζω οι καινούριες γενιές να το καταλάβουν αυτό και να ανατρέψουν αυτή τη νοοτροπία».