Μαρία Κάλλας: Αγαπούσε να μαγειρεύει και να πειραματίζεται στην κουζίνα
Η ίδια τρελαίνονταν για μισοψημένο φιλέτο και μπριζόλες α λα φιορεντίνα, με διάφορα λαχανικά, βραστά ή ωμά.
Η Μαρία Κάλλας μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες στην όπερα ήταν λάτρης των καλών γεύσεων. Μάλιστα, είχε πάθος για την μαγειρική και την καλή κουζίνα. Αν και η μεγάλη ντίβα επιθυμούσε να διαπρέπει στην όπερα, άλλο τόσο ήθελε να είναι τέλεια οικοδέσποινα και να ετοιμάζει για τους καλεσμένους της πεντανόστιμες λιχουδιές και πρωτότυπα πιάτα.
Παρά το γεγονός ότι η ίδια ακολουθούσε αυστηρότατη δίαιτα και φρόντιζε με σχολαστικότητα να διατηρεί τη λεπτή σιλουέτα της που με τόσες προσπάθειες είχε αποκτήσει, το πάθος της για τη μαγειρική ήταν μεγάλο.
Η ίδια είχε εκμυστηρευτεί κάποτε: «Το να μαγειρεύει κανείς ωραία, είναι σαν να δημιουργεί. Σε όποιον αρέσει να μαγειρεύει, αρέσει και να επινοεί.»
Ούρσουλα Άντρες: 240.000 δολάρια για το μπικίνι από την πρώτη κλασική ταινία James Bond
Η μαγειρική που την γοήτευε
Στη φωτό βλέπουμε τη Μαρία Κάλλας με ποδιά και ένα απλό φόρεμα να μαγειρεύει στην κουζίνα της.
Παρά την «απλή» και την καθημερινή εμφάνιση της, η Μαρία Κάλας δείχνει ότι ήταν μία κομψή και περιποιημένη γυναίκα ακόμα κι όταν ανακατεύει το φαγητό στην κατσαρόλα της.
Μάλιστα, την άγνωστη πτυχή της καταγράφει το βιβλίο με τίτλο «Η ντίβα στην κουζίνα» από τις Εκδόσεις Αίολος. Εμπλουτισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προσωπική της ζωή, τις επισκέψεις της στα μεγάλα ρεστοράν, τις παρέες της αλλά και από τον τρόπο που μαγείρευε στην κουζίνα της, το βιβλίο παρουσιάζει παράλληλα μία πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από ιδιόγραφα συνταγολόγιά της αλλά και συνταγές που της είχαν παραχωρήσει διάφοροι διάσημοι σεφ από όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις