Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι - Μπάιντεν: Δείτε live τις κοινές δηλώσεις

Ζελένσκι – Μπάιντεν: Δείτε live τις κοινές δηλώσεις

Μετά τις δηλώσεις Ζελένσκι - Μπάιντεν ο ουκρανός πρόεδρος θα μεταβεί στο Καπιτώλιο, όπου θα απευθύνει ομιλία σε κοινή σύνοδο των δύο Σωμάτων

Μετά την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πρώτη φορά έφυγε από τη χώρα και μετέβη στις ΗΠΑ – μία επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς.

Φορώντας μία χακί μπλούζα με ένα ουκρανικό έμβλημα στην κορυφή και χακί παντελόνι, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο όπου τον υποδέχθηκε στην είσοδο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλωσόρισε τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι «οι Αμερικανικοί στέκονται με περηφάνια στο πλευρό της Ουκρανίας». «Ευχαριστώ πρώτα από όλα», είπε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ». Κατόπιν, απένειμε ένα στρατιωτικό μετάλλιο στον Αμερικανό ομόλογο του.

«Είσαι ο άνθρωπος της χρονιάς», είπε στον Ζελένσκι ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «κλιμακώνει τις επιθέσεις του εναντίον αμάχων» και προσπαθεί «να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο».

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024