Κιβωτός του Κόσμου: Καλείται ως ύποπτος για ασέλγεια ο πατέρας Αντώνιος
Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου έχει λάβει ήδη κλήση από δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τις σχετικές υποθέσεις.
Με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου, καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, μετά τις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα νεαρού που άνοιξε πρώτος το «κουβάρι» των αποκαλύψεων και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου.
Ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος έλαβε ήδη την κλήση από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της ηθική αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανηλίκων στις δομές αφού φέρεται πως ήταν εκείνος που «υπαγόρευε», τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών, με τους ξυλοδαρμούς, τις σκληρές τιμωρίες, την απομόνωση και την καταναγκαστική εργασία.
Τα δίδυμα από το Κονγκό που υιοθέτησαν o π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα και η τραγική ιστορία τους
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, όσα γίνονταν στις δομές ανά την Ελλάδα, δεν ήταν τυχαία ή μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτελούσαν τη «γραμμή» που υπήρχε στα στελέχη της Κιβωτού για τους τρόπους διαπαιδαγώγησης και ελέγχου των παιδιών.
Τέσσερα αδικήματα
Εκτός του πατέρα Αντώνιου, άλλοι έξι υπάλληλοι της «Κιβωτού», καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς για πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά αναφορικά με τις βίαιες μεθόδους σωφρονισμού και πειθαρχίας που τους επέβαλαν.
Επίσης, άλλη μία υπάλληλος επαρχιακής δομής η οποία έχει κληθεί ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων, αξιολογώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσαν, φαίνεται πως διαπίστωσαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και των υπολοίπων επτά υπαλλήλων της δομής (3 σε Αθήνα και από 2 σε Χίο και Βόλο).
Οι καταγγελίες αφορούν την τελευταία τριετία, από το 2020 έως και το 2022 οπότε και ξεκίνησε η έρευνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση των δύο εισαγγελέων ανηλίκων κατέληξε σε επαρκείς ενδείξεις ότι ο ιερέας και οι 7 υπάλληλοι της Κιβωτού έχουν διαπράξει, κατά περίπτωση, τέσσερα αδικήματα.
Ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος , μετά τις δύο καταγγελίες σε βάρος του από το 19χρονο ο οποίος υποστηρίζει ότι «όλο αυτό άρχισε όταν ήταν 16 ετών μέχρι που έφυγε» και από το 15χρονο από το Βόλο που μιλά για σεξουαλική κακοποίησή του σε ηλικία 13 ετών.
«Ήταν ένας άνθρωπος που τον είχα θεοποιήσει στο μυαλό μου, τον λάτρευα, τον αγαπούσα σαν πατέρα μου και όταν έγινε ό,τι έγινε, απλά σοκαρίστηκα, απογοητεύτηκα, αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έναν άνθρωπο που τον λατρεύεις και τον έχεις πάνω απ’ όλους, οτιδήποτε σου κάνει δεν μπορείς να αντιδράσεις», έχει δηλώσει ο 19χρονος, διευκρινίζοντας πάντως με την καταγγελία του δεν θέλει να ακυρώσει το συνολικό έργο της Κιβωτού.
Έλαβαν κλήσεις
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας Αντώνιος και οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της δομής που πλέον δεν εργάζονται σε αυτήν, έχουν πάρει κλήση για να περάσουν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το σε βάρος τους υλικό της δικογραφίας πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα αλλά, πλέον είναι πλημμελήματα.
- Κακοκαιρία Alexandros: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ – Live η πορεία των φαινομένων
- Υπό κράτηση Κροάτης υπουργός – Κατηγορείται για διαφθορά
- Πυρηνικά όπλα: Οι τελευταίες οδηγίες Μπάιντεν και τα «ερωτηματικά» του Τραμπ
- «Όχι» του Ισραήλ σε επιπλέον βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
- Κασσελάκης: Μίλησε για «πραξικόπημα» στον ΣΥΡΙΖΑ – «Είναι πολλά τα λεφτά…»
- Τα σχέδια της UNESCO για την ενίσχυση του σάκε