Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Θα «ζει» και θα «πεθαίνει» με τον Μπέικον

Παναθηναϊκός: Θα «ζει» και θα «πεθαίνει» με τον Μπέικον

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον ηγέτη του

«Ο Μπέικον δεν έχει το προφίλ του παίκτη που ψάχνουμε». Η συγκεκριμένη ατάκα είχε βγει από το στόμα του τεχνικού του Παναθηναϊκού Ντέγιαν Ράντονιτς μετά το παιχνίδι με το Λαύριο όταν είχε ερωτηθεί για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ντουέιν Μπέικον.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπογράψαμε τον Μπέικον». Ο Σέρβος τεχνικός δύο μήνες μετά, στη μεγάλη νίκη στην παράταση επί της Αρμάνι (με 30 πόντους του νέου άσου του Παναθηναϊκού) έχει αλλάξει γνώμη άρδην.

Εκτός από την παρέμβαση (ιδιαίτερα στο οικονομικό και όχι μόνο) του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το διασυρμό της ομάδας στο Βερολίνο από την ουραγό Αλμπα σημαντικό ρόλο στην αλλαγή πλάνων του Ράντονιτς έπαιξε το γεγονός ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν είχε βρει ακόμα ούτε στο πρόσωπο του Γκριγκόνις, ούτε σε αυτό του Πονίτκα τον ηγέτη που θα πάρει το όπλο του (αξιόπιστα) στην επιθετική γραμμή.

Αυτό το κάνει και μάλιστα με επιτυχία ο Ντουέιν Μπέικον, όσο και αν στους αγώνες μπαίνει με… χρονοκαθυστέρηση κάποιες φορές όπως χθες στην Κωνσταντινούπολη που από το στείρο (χωρίς πόντο) ημίχρονο σημείωσε 20 πόντους στο δεύτερο μέρος, αλλά ένας «κούκος» δεν φέρνει την άνοιξη (της νίκης) σε τόσο δύσκολα παιχνίδια.

Όμως ο Μπέϊκον έχει μετά από 10 παιχνίδια με τους Πράσινους έναν τρομερό μέσο όρο 20.3  πόντων ανά παιχνίδι κάτι που δεν είχαν πετύχει παίκτες μύθοι στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Εδώ φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος ότι στα ένδοξα χρόνια του συλλόγου υπήρχαν – αντίστοιχα τουλάχιστον 3-4 παίκτες της κλάσης του Μπέϊκον και γι’ αυτό δεν ήταν τόσο μονοδιάστατος ο Παναθηναϊκός στην επίθεση.

Πάντως ο Μπέικον έχει ξεκάθαρα αλλάξει επίπεδο το τριφύλλι και δεν είναι τυχαίο ότι μετά το 2019 η ομάδα έκανε και πάλι εφέτος τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα ξεκολλώντας από τη θέση του ουραγού και φτάνοντας στον προθάλαμο των πλέι οφ.

Επίσης ο νεαποκτηθείς άσος, στη Μονακό εκ των πραγμάτων αναγκαζόταν να ανοίξει διαδρόμους για τον Μάικ Τζέιμς που λογικά ήταν ο ηγέτης της ομάδας και έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες.  Ακριβώς επειδή ο Μπέικον γνωρίζει να «παίζει» πολύ καλά και αυτόν τον ρόλο, πολλές φορές δεν εκβιάζει προσπάθειες, αλλά αντίθετα τραβά πάνω του 2-3 παίκτες από την αντίπαλη άμυνα και κάνει εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του.

Όλοι πλέον στον Παναθηναϊκό (συμπαίκτες και κόσμος) περιμένουν με ανυπομονησία την εμφάνισή του στο μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024