Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;
Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.
Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.
Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.
Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο
Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.
Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.
Σήμερα με αυτό το ποσό αγοράζουμε μόνο έναν κουραμπιέ!
Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.
Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!
Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.
- Μπάιντεν: Από την πρώτη μέρα στο Λ. Οίκο σε διανοητική παρακμή – Αποκαλύψεις για την κατάσταση του προέδρου
- Ο Τομ Χόλαντ αποκαλύπτει «μυστικά» της σχέσης του με τη Ζεντάγια
- Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η αντίπαλος του στα play offs του Conference League
- Ισραήλ: Ο στρατός διαψεύδει δημοσίευμα της Haaretz για πυροβολισμούς αμάχων στη Γάζα
- Αυγενάκης: Την επανένταξή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Νέα Αριστερά: Το σχόλιο για την ιθαγένεια στην τέως βασιλική οικογένεια και η αντίθεση με τους μετανάστες