Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Απαιτεί από τη Δύση πολεμικά αεροπλάνα, πλοία, άρματα, εκτοξευτήρες και πυρομαχικά

Ουκρανία: Απαιτεί από τη Δύση πολεμικά αεροπλάνα, πλοία, άρματα, εκτοξευτήρες και πυρομαχικά

Και τι δεν απαίτησε από τη Δύση ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας και πρώην πρεσβευτής στη Γερμανία, Αντρίι Μέλνικ...

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Μέλνικ απαίτησε η Δύση να δώσει στη χώρα του δυτικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και άρματα μάχης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, μετά τη δέσμευση των ΗΠΑ να στείλουν στην Ουκρανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot (στη φωτογραφία του Reuters/Clodagh Kilcoyne, επάνω, βολές του ουκρανικού πυροβολικού στο μέτωπο του Μπαχμούτ).

«Πολλά ταμπού»

Το Κίεβο εκφράζει ευγνωμοσύνη για τη «γενναία» απόφαση της Ουάσιγκτον, είπε ο κ. Μέλνικ. «Ομως είναι καθαρό: υπάρχουν ακόμη πολλά ταμπού που πρέπει να σπάσουν. Χρειαζόμαστε επειγόντως δυτικά άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων, πυρομαχικά».

Δείτε ακόμα – Λαβρόφ: Αν το Κίεβο δεν εφαρμόσει τις αξιώσεις μας το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός στρατός

Αυτή είναι η μόνη του «ευχή για τα Χριστούγεννα», είπε ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία.

Ο κ. Μέλνικ προειδοποίησε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προετοιμάζει τον στρατό και τους πολίτες της χώρας του για μακρόχρονο πόλεμο και κινητοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους.

«Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για ν’ απελευθερωθεί η πατρίδα τους, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, όσο αναπνέουμε» κι αυτό «ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι εταίροι μας», συνέχισε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών απέρριψε κάθε ενδεχόμενο ν’ αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τη διαβεβαίωση του Κρεμλίνου πως είναι διατεθειμένο να συζητήσει «μπλόφα».

Επέμεινε πως το Κίεβο δεν θα εκχωρήσει κανένα τμήμα της ουκρανικής επικράτειας, κάτι «απαράδεκτο», το οποίο «δεν θα γίνει ποτέ».

Βοήθεια από το Καζακστάν

Το Καζακστάν έστειλε στις αρχές της Ουκρανίας 41 γεννήτριες για ν’ αμβλυνθεί η ενεργειακή κρίση στην εμπόλεμη χώρα, ανακοίνωσε το Κίεβο.

«Λάβαμε ένα θαυμάσιο δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο από το αδελφό έθνος του Καζακστάν: 41 ισχυρές γεννήτριες για τις ιατρικές εγκαταστάσεις μας», ανέφερε μέσω Facebook το ουκρανικό υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στις περιφέρειες που πλήττονται περισσότερο από τα πυραυλικά πλήγματα του στρατού της Ρωσίας εναντίον ενεργειακών υποδομών, πρόσθεσε το υπουργείο: στη Μικολάιφ, στη Ντνιπροπετρόφσκ και στο Χάρκοβο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024