Καλώς ήλθατε στο Μουντιάλ των μεταγραφών
Μεγάλα ποδοσφαιρικά deal μετά το Μουντιάλ
- Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μια μέρα μετά την ομιλία του Πούτιν
- Αστυνομικός της Βουλής: «Πρώτη μου σχέση, δέσμιά του για μια ζωή» – Τι απαντάει η 35χρονη για τις κλήσεις
- Φοβάται μη συλληφθεί λόγω του εντάλματος του ΔΠΔ ο Νετανιάχου - Δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς
- Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Σαιν-Τροπέ: Γιατί παίρνουν τις παραλίες τέτοιες ημέρες ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ;
Δέκα μέρες μακριά πλέον από το πρώτο «χειμερινό» Μουντιάλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και η «αγορά» έπιασε δουλειά: Κάπου 50 εκατ. ευρώ η Λίβερπουλ για το πρώτο μεγάλο deal και τον Κόντι Γκάκπο που οδήγησε τους Ολλανδούς ως τους προημιτελικούς επιβεβαιώνοντας τα… κυβικά του.
Κάτι παραπάνω απο 120 εκατ. ευρώ οι Reds αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικώντας το «λάφυρο» της Μπενφίκα που ακούει στο όνομα Εντσο Φερνάντες και ήταν ο x-factor της Αργεντινής στον δρόμο για τον τίτλο. Και όλα αυτά στην «αναμονή» για την τελική έκβαση της υπόθεσης του Τζουντ Μπέλιγχαμ που πέρα από τη μισή Premier League, τον διεκδικεί και η Ρεάλ Μαδρίτης -χθες οι Ισπανοί έγραψαν κάτι σε 100 εκατ. ευρώ ως πρόταση της Βασίλισσας στην Ντόρτμουντ.
Την ίδια στιγμή ο αδελφός του Νορντίν Αμραμπατ της ΑΕΚ, ο καταπληκτικός Σοφιάν που οδήγησε το Μαρόκο ως τους «4» να περιμένει τη σειρά του. Η Μπαρτσελόνα πάει για κόλπο-γκρόσο με τον 18χρονο Γιουσουφά Μουκοκό που μόλις… έσκασε από το αβγό του φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, ενώ ο Κροάτης Γιόσκο Κβαρντιόλ -που ακόμη πρέπει να είναι ζαλισμένος από την απόλυτη αλλαγή κατεύθυνσης του Λιονέλ Μέσι στο highlight των ημιτελικών – κοστολογείται ακριβώς 110 εκατ. ευρώ από τη Λειψία. Και όσο για τον Γιασίν Μπόνο, τον ιπτάμενο τερματοφύλακα του Μαρόκου; Ο Ουνάι Εμερι τον θέλει μαζί του (και) στο «Βίλα Παρκ» έχοντας κατά νου πως αν υπάρχει μια ευκαιρία πώλησης για τον Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι τώρα, έπειτα από την… τρέλα στο Κατάρ.
Παραδοσιακά η αγορά του χειμώνα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν προσφέρεται για τριψήφια deal (πολλώ δε μάλλον έπειτα από τον Covid που δημιούργησε μια νέα συνθήκη στους ισολογισμούς).
Συνήθως τα περισσότερα χρήματα σε αυτή, τα ξοδεύουν οι ομάδες της Premier League που θέλουν να σώσουν την παρτίδα νιώθοντας απειλή υποβιβασμού. Οι πραγματικά «μεγάλες» κινήσεις αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα και συνήθως εμφανίζονται με συχνότητα μια κάθε χρόνο: Πέρσι ας πούμε ήταν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς και η μετακίνησή του από τη Φιορεντίνα στη Γιουβέντους, το 2020 ήταν το deal της Γιουνάιτεντ με τη Σπόρτινγκ για τον Μπρούνο Φερνάντες κ.λπ. Οι πραγματικά καλές ομάδες ψάχνουν κάτι «συμπληρωματικό» και κρατούν τον κουμπαρά τους για το καλοκαίρι. Το Μουντιάλ όμως ειδικά φέτος αλλάζει τους κανόνες. Και όποιος θελήσει να περιμένει κρατώντας στην τσέπη τη λίστα με τα «ακριβά» ψώνια μάλλον θα το μετανιώσει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις