Θεσσαλονίκη: Φούρνος φτιάχνει βασιλόπιτες με… παστουρμά και μουσακά
Το... τερμάτισαν!
- Μητέρα παιδιού ΑμεΑ διανύει καθημερινά 70 χιλιόμετρα - Το κοντινότερο σχολείο δεν έχει υποδομές
- Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, καταιγίδες από την Παρασκευή - Έρχονται «λευκά» Χριστούγεννα
- Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μαθητής από την Πάτρα σε πενθήμερη - Του έδωσαν ποτό με ούρα και τον χτύπησαν
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει το θεό του… Αποφάσισε να συνδυάσει το αγαπημένο -σε όλους μας- πρωτοχρονιάτικο γλυκό με λατρεμένα πιάτα όπως καρμπονάρα, παστουρμάς, μουσακάς κ.α.
Σύμφωνα με το GRtimes, ένας φούρνος στην οδό Μπότσαρη, έχει πάει τη παρασκευή βασιλόπιτας σε άλλο επίπεδο, βγάζοντας τα τελευταία χρόνια εκπληκτικές νέες γεύσεις, τόσο με γλυκιές όσο και με αλμυρές εκδοχές που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Ανάρπαστες οι βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ με φλουρί… ένα πεντοχίλιαρο
Βασιλόπιτα παστουρμά με γραβιέρα Νάξου, βασιλόπιτα μουσακά, βασιλόπιτα καρμπονάρα, ξεχωρίζουν από τις αλμυρές γεύσεις, ενώ στις γλυκιές, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες.
Βασιλόπιτα πάβλοβα, βασιλόπιτα τσιζκέικ, αρμενοβίλ, κρέμα κάστανο, κρέμα μήλο κανέλα, μιλφέιγ, μπουγάτσα, μπλακ φόρεστ κτλ.
Πίσω από αυτόν τον γαστριμαργικό πειρασμό, βρίσκεται η δημιουργός όλων αυτών των καινοτόμων γεύσεων βασιλόπιτας, Ελένη Καλλίδου.
Φτιάχνει… 20 διαφορετικές γεύσεις
Όπως εξηγεί άρχισε να «εξερευνά» πριν από 3-4 χρόνια νέες πιθανές εκδοχές του παραδοσιακού εδέσματος, κάνοντας την αρχή με τη βασιλόπιτα παστουρμά από τις αλμυρές και με τη βασιλόπιτα τσιζκέικ από τις γλυκιές γεύσεις, οι οποίες έχουν φτάσει περίπου τις 20!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις