Θεσσαλονίκη: Φούρνος φτιάχνει βασιλόπιτες με… παστουρμά και μουσακά
Το... τερμάτισαν!
Φούρνος στη Θεσσαλονίκη δεν έχει το θεό του… Αποφάσισε να συνδυάσει το αγαπημένο -σε όλους μας- πρωτοχρονιάτικο γλυκό με λατρεμένα πιάτα όπως καρμπονάρα, παστουρμάς, μουσακάς κ.α.
Σύμφωνα με το GRtimes, ένας φούρνος στην οδό Μπότσαρη, έχει πάει τη παρασκευή βασιλόπιτας σε άλλο επίπεδο, βγάζοντας τα τελευταία χρόνια εκπληκτικές νέες γεύσεις, τόσο με γλυκιές όσο και με αλμυρές εκδοχές που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Ανάρπαστες οι βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ με φλουρί… ένα πεντοχίλιαρο
Βασιλόπιτα παστουρμά με γραβιέρα Νάξου, βασιλόπιτα μουσακά, βασιλόπιτα καρμπονάρα, ξεχωρίζουν από τις αλμυρές γεύσεις, ενώ στις γλυκιές, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες.
Βασιλόπιτα πάβλοβα, βασιλόπιτα τσιζκέικ, αρμενοβίλ, κρέμα κάστανο, κρέμα μήλο κανέλα, μιλφέιγ, μπουγάτσα, μπλακ φόρεστ κτλ.
Πίσω από αυτόν τον γαστριμαργικό πειρασμό, βρίσκεται η δημιουργός όλων αυτών των καινοτόμων γεύσεων βασιλόπιτας, Ελένη Καλλίδου.
Φτιάχνει… 20 διαφορετικές γεύσεις
Όπως εξηγεί άρχισε να «εξερευνά» πριν από 3-4 χρόνια νέες πιθανές εκδοχές του παραδοσιακού εδέσματος, κάνοντας την αρχή με τη βασιλόπιτα παστουρμά από τις αλμυρές και με τη βασιλόπιτα τσιζκέικ από τις γλυκιές γεύσεις, οι οποίες έχουν φτάσει περίπου τις 20!
- Ο Αστέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Άνταμ
- Χούθι: Υπόσχονται να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ χωρίς «κόκκινες γραμμές»
- Τρεις νεαροί επιτέθηκαν σε 27χρονο στο Γκάζι και του έκλεψαν την αλυσίδα που φορούσε
- Η Mc Laren έγραψε ιστορία στην Ουγγαρία
- AI στην υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους
- Πρόταση γάμου σε συναυλία του Εισβολέα -«Αναστασία θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;»