Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Οι γνωστοί «γνωστοί» έσπασαν πάλι την απεργία της ΕΣΗΕΑ

Βασιλόπιτα: Πανεύκολη συνταγή και για εκείνους που δεν γνωρίζουν ζαχαροπλαστική

Βασιλόπιτα: Πανεύκολη συνταγή και για εκείνους που δεν γνωρίζουν ζαχαροπλαστική

Εύκολη, γρήγορη και με μόλις 6 υλικά για εκείνους που δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τη ζαχαροπλαστική.

Για όσους αρχάριους θέλουν φέτος να το τολμήσουν και να μην απευθυνθούν στην αγορά μιας έτοιμης βασιλόπιτας.

Τι θα χρειαστείτε

6 Αυγά
160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο πρωινό για το Πρωτοχρονιάτικο χανγκόβερ

Για το σερβίρισμα

Άχνη ζάχαρη
Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.

Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.

Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.

Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

Τη συνταγή προτείνει μέσα από το blog του ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης

Must in

Rockhouse: Μια ματιά μέσα στο ξενοδοχείο στη Τζαμάικα που αποτέλεσε το καταφύγιο για πολλούς σταρ

Το Rockhouse, ο «παράδεισος» για σταρ όπως οι Rolling Stones και ο Μπομπ Ντίλαν, κλείνει 50 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό βιβλίο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024