Βασιλόπιτα: Πανεύκολη συνταγή και για εκείνους που δεν γνωρίζουν ζαχαροπλαστική
Εύκολη, γρήγορη και με μόλις 6 υλικά για εκείνους που δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τη ζαχαροπλαστική.
- Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό για βιασμούς - Ένοχοι οι 51 κατηγορούμενοι
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- Τζεφ Μπέζος: Ένας ακόμα τεχνολογικός μεγιστάνας σε δείπνο με τον Τραμπ
Για όσους αρχάριους θέλουν φέτος να το τολμήσουν και να μην απευθυνθούν στην αγορά μιας έτοιμης βασιλόπιτας.
Τι θα χρειαστείτε
6 Αυγά
160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα
Πώς θα φτιάξεις το τέλειο πρωινό για το Πρωτοχρονιάτικο χανγκόβερ
Για το σερβίρισμα
Άχνη ζάχαρη
Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.
Τη συνταγή προτείνει μέσα από το blog του ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις