Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πελέ: Στην έδρα της Σάντος θα μεταφερθεί η σορός του – «Ν’ αποσυρθεί η φανέλα με το «10»»

Πελέ: Στην έδρα της Σάντος θα μεταφερθεί η σορός του – «Ν’ αποσυρθεί η φανέλα με το «10»»

Η Σάντος έχει ήδη κάνει τις εργασίες στον αγωνιστικό χώρο για το προσκύνημα στη σορό του Πελέ, ενώ η οικογένειά του σκοπεύει να ζητήσει επίσημα από τη διοίκηση της ομάδας ν’ αποσυρθεί η φανέλα με το «10».

Η οικογένεια του Πελέ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Fredrik Sandberg/Scanpix Sweden) ζήτησε από τη διοίκηση της Σάντος να μεταφερθεί η σoρός του «βασιλιά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο «Vila Belmiro», την έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός άσος.

Ν’ αποσυρθεί η φανέλα με το «10»

Από την ώρα που γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του Πελέ, χιλιάδες φίλοι της Σάντος άρχισαν να συρρέουν στην ιστορική έδρα της ομάδας τους για ν’ αποτίνουν φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο που «έφυγε» από τη ζωή χθες Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών.

Η Σάντος μάλιστα έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες εργασίες στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να γίνει προσκύνημα, χωρίς να δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Πελέ σκοπεύει να ζητήσει επίσημα από τη διοίκηση της Σάντος ν’ αποσυρθεί η φανέλα με το «10» από την ομάδα, ενώ η κυβέρνηση της Βραζιλίας σ’ επίσημη ανακοίνωσή της κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε η χώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ογκος στο παχύ έντερο

Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας στις 15.27 ώρα Βραζιλίας στο νοσοκομείο Αλμπερτ Αϊνστάιν, όπου εισήχθη πριν ακριβώς ένα μήνα μ’ αναπνευστικά προβλήματα και πρήξιμο σ’ όλο του το σώμα.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο εντοπίστηκε όγκος στο παχύ έντερο και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σε επαναλαμβανόμενες χημειοθεραπείες. Στις αρχές του 2022 εντοπίστηκαν μεταστάσεις στο έντερο, τον πνεύμονα και το ήπαρ.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, στις 21 Δεκεμβρίου, ανέφερε πως υπάρχει «εξέλιξη της ογκολογικής νόσου» και χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα σχετικά με τη νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024