Κικίλιας στο δίκτυο RND : Η κρίση δε θα ζημιώσει τον ελληνικό τουρισμό
Ο υπουργός Τουρισμού καλεί τους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους και τους ψηφιακούς νομάδες να έρθουν στην Ελλάδα
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Με αφορμή το ρεκόρ τουρισμού της Ελλάδας για το 2022, το Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, αναφορικά και με τους στόχους που τίθενται εφ’ εξής. Θεμελιώδης επιδίωξη καθίσταται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τον χειμώνα, με τον υπουργό Τουρισμού να σχολιάζει πως «υπάρχει η δυνατότητα η ενεργειακή κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία, μία συνθήκη win – win. Οι Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι και οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Δεδομένης της διάρκειας του ελληνικού χειμώνα, δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν για ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».
Σπουδαία δουλειά στα ελληνικά αεροδρόμια
Σχετικά με το πώς θα επηρεαστεί ο τουρισμός από την κρίση, ο υπουργός Τουρισμού ανταποκρίνεται πως «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την Ελλάδα», εκθειάζοντας τη δουλειά που γίνεται από όλους για την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών σε κάθε τους έκφανση.Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη αντιμετώπισαν προβλήματα, επειδή οι ειδικοί δεν ήταν σίγουροι αν ο τομέας θα ανακάμψει τόσο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, υπήρχε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και συντονισμού σε πολλά μέρη. Αλλά τα ελληνικά αεροδρόμια έχουν κάνει σπουδαία δουλειά – και γι’ αυτό είδαμε αύξηση 5% στις αφίξεις».
Τέλος, σε ερώτηση του γερμανικού μέσου αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ο υπουργός Τουρισμού σχολιάζει πως «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, τη μείωση των αποβλήτων, της κατανάλωσης ενέργειας και νερού. Μετατρέπουμε επίσης μικρά νησιά σε οικολογικά νησιά, όπως η Αστυπάλαια, η Χάλκη και η Νάξος. Το έργο ονομάζεται GR-eco και στα νησιά αυτά η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτεται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον».
Πηγή Deutsche Welle
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις