ΥπΑΑΤ: Αποζημιώσεις μηλοκαλλιεργητών – Ποιους αφορά
Οι αποζημιώσεις θα δοθούν μέσω de minimis 300 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου
Στα 300 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα μήλου καθορίστηκε η ενίσχυση ήσσονος σημασίας de minimis που θα δοθεί στους παραγωγούς της ΠΕ Λάρισας.
Συγκεκριμένα, την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο στην παραγωγή μήλων που προορίζονταν για νωπή κατανάλωση και για βιομηχανική χρήση, παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα με άμεση συνέπεια, σημαντική ζημιογόνο επίπτωση για τους παραγωγούς.
Το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητήματα που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, οδήγησαν σε μια ζημιογόνο καλλιεργητική περίοδο.
Έτσι, μετά από τις συνεχείς επαφές με τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους φορείς της περιοχής κατά το τελευταίο δίμηνο του 2022 και αξιολογώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με βάση την τεκμηρίωση από τον ΕΛΓΑ και έχοντας παράλληλα λάβει υπ’ όψιν όλα τα σχετικά στοιχεία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, αποφάσισε την καταβολή μέσω de minimis 300 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί που έχουν ζημιωθεί.
Σημειώνεται ότι η ανάλογη διαδικασία θα τηρηθεί βάσει της επεξεργασίας όλων των στοιχείων των δεδομένων και της σχετικής τεκμηρίωσης και για τις ΠΕ Καστοριάς, Κοζάνης, Πιερίας, Φλώρινας και Μαγνησίας, ώστε με την ολοκλήρωσή τους, άμεσα, να ακολουθήσουν κατά περίπτωση και οι σχετικές ανακοινώσεις, για τους παραγωγούς στις αντίστοιχες περιοχές.
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442