Νέο σοκ στο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» σπουδαίος Βραζιλιάνος επιθετικός
Νέα απώλεια για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, καθώς λίγες μέρες μετά τον Πελέ πέθανε σπουδαίος Βραζιλιάνος στράικερ σε ηλικία 68 ετών…
Λίγες ημέρες μετά τον Πελέ, η Βραζιλία έχασε έναν ακόμη ποδοσφαιρικό της θρύλο. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Ντιναμίτε, που έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Ο Κάρλος Ρομπέρτο ντε Ολιβέιρα ήταν πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας (με 190 γκολ) και πρώτος σε γκολ και συμμετοχές της Βάσκο ντα Γκάμα (η οποία επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα…) εξέπνευσε την Κυριακή (08/01).
Ο θρυλικός επιθετικός που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 σημείωσε 698 γκολ για το βραζιλιάνικο σύλλογο και 864 συνολικά στην καριέρα του σε 1.022 αγώνες. Γεννημένος στις 13 Απριλίου 1954, ξεπετάχθηκε από τις ακαδημίες της Βάσκο και το 1971 έκανε το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο.
Το 1979 δοκίμασε την ευρωπαϊκή εμπειρία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, όμως με τρία γκολ σε έντεκα αγώνες, ο δανεισμός του έληξε χωρίς επιτυχία. Έμεινε στη Βάσκο ντα Γκάμα μέχρι το 1989, όταν είχε τους επόμενους δανεισμούς του σε Πορτουγκέζα και Κάμπο Γκράντε, για να κλείσει την καριέρα του το 1991.
Στην εθνική Βραζιλίας έκανε ντεμπούτο το 1975 και αποσύρθηκε το 1984 με 20 γκολ σε 38 αγώνες. Το «Ντινάμιτε» («Δυναμίτης» στα Πορτογαλικά) αποτελεί παρατσούκλι που υιοθέτησε από ένα δημοσιογράφο για ένα εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε στο ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 1971 κόντρα στην Ιντερνασιονάλ στο «Μαρακανά». Εκτός από αρχισκόρερ της Série A με 284 γκολ είναι ο αρχισκόρερ του πρωταθλήματος Καριόκα.
- Το «έχω βαρεθεί τους άντρες», το προφίλ στο dating app και το OnlyFans: Η Λίλι Άλεν αλλάζει σελίδα
- Μαρόκο: Ευρεία αναθεώρηση του Oικογενειακού Δικαίου
- ΕΣΥ: Μια ιστορία ελπίδας σε μια εποχή ζόφου – Οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες
- Ίντερ – Κόμο 2-0: Πήρε το τρίποντο και παραμένει στο κυνήγι της Αταλάντα (vids)
- «Στο σφυρί» τα ερωτικά γράμματα του Αϊνστάιν
- Επιμένουν οι Μεξικανοί: «Τελειώνει η μεταγραφή του Πινέδα στην Τσίβας»