Η κοινωνία είναι αλλού και η θυσία του 6χρονου Θωμά!
Η τραγική αυτή ιστορία μας λέει πολλά. Φωνάζει για το επίπεδο της καθημερινότητας μας. Να χάνεται έτσι μια ζωή ενός αθώου παιδιού
Προ ημερών ένα παιδί 6 μόλις ετών από τα Γρεβενά έχασε τη ζωούλα του μετά από καρδιακό επεισόδιο. Δεν υπήρχε ΜΕΘ στην ευρύτερη περιοχή. Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε από την Δυτική Μακεδονία στην Πάτρα όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον σώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στην Πάτρα χάλασε στον δρόμο. Ήρθε άλλο να τον παραλάβει με αποτέλεσμα να χαθούν κρίσιμες ώρες.
Όταν το ακούς ως είδηση είναι σοκαριστικό. Για κάποιους είναι απλά ένας αριθμός, ένας ακόμα θάνατος στο στατιστικό πλαίσιο. Δεν είναι όμως έτσι. Η τραγική αυτή ιστορία μας λέει πολλά. Φωνάζει για το επίπεδο της καθημερινότητας μας. Να χάνεται έτσι μια ζωή ενός αθώου παιδιού.
Οι γονείς του ζήτησαν απινιδωτές στα σχολεία.
Αφορούν αυτά τους πολιτικούς μας; Προ ημερών ελικόπτερο του ΕΚΑΒ επιχείρησε δυο τα ξημερώματα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων να παραλάβει ένα παιδί σε σοβαρή κατάσταση. Δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω ομίχλης. Και εδώ χάθηκαν πολλές ώρες μέχρι το παιδί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Άκτιο και από εκεί να φθάσει σε νοσοκομείο.
Άλλο ένα περιστατικό. Υπάρχουν πολλά να εξιστορήσουμε. Ας πάμε στο άλλο σοβαρό θέμα της έλλειψης φαρμάκων που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Δεν μπορεί η επίσημη απάντηση της Πολιτείας να είναι «φταίνε οι γονείς που αποθηκεύουν φάρμακα». Και γι’ αυτό το μείζον θέμα θα δοθεί λύση;
Αυτές οι τρεις περιπτώσεις σε συνδυασμό με το τι συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ενδεικτικές της κατάστασης στον ευρύτερο χώρο της Υγείας.
Αυτή είναι η περίφημη καθημερινότητα των πολιτών που τους αφήνει παγερά αδιάφορους ή και τους ενοχλεί το ατελείωτο «πανηγυράκι» των πολιτικών στα κανάλια οι οποίοι πολλές φορές δεν λένε και τίποτα ουσίας, παρά τσιτάτα και συνθήματα.
Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να μας απασχολούν στο δρόμο για τις εκλογές και μα πιέσουμε να δοθούν λύσεις. Για να πιάσει τόπο η θυσία του 6χρονου Θωμά και να μην έχουμε άλλες τέτοιους θανάτους.
Αυτό προϋποθέτει όμως ότι οι πολιτικοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και πως η κοινωνία είναι αλλού!
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442