Καπραβέλος: Υπάρχει κενό ανοσίας – Προειδοποίηση για «τσουνάμι» κρουσμάτων
Ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για τις ιογενείς λοιμώξεις
Συναγερμός επικρατεί για την έξαρση των ιώσεων γρίπης και κοροναϊού καθώς το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα αυξάνονται ενώ όλο και περισσότερες είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για τις ιογενείς λοιμώξεις και την αύξηση των περιστατικών του κοροναϊού που πιέζουν το εθνικό σύστημα υγείας.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» αρχικά σχολίασε για την επικρατούσα κατάσταση των ΜΕΘ, ειδικά για τα παιδιατρικά νοσοκομεία: «Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν αύξηση των ιώσεων το επόμενο δίμηνο και το σύστημα υγείας δεν αντέχει άλλο. Τα παιδιατρικά τμήματα είναι λίγα, ειδικά στην βόρεια Ελλάδα».
«Τα μαθηματικά μοντέλα τα σέβομαι γιατί βασίζονται σε πραγματικές ενδείξεις. Επειδή το πέρασε και Ευρώπη, δεν είναι μακριά αυτό και από την Ελλάδα. Η Αγγλία «γονάτισε» στις αρχές του Δεκεμβρίου με μία έκρηξη των ιογενών λοιμώξεων», απάντησε ο κ. Καπραβέλος, όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να φθάσει η Ελλάδα να έχει μέχρι και 200 χιλιάδες κρούσματα γρίπης την ημέρα, κάτι το οποίο δεν απέκλεισε.
Κενό ανοσίας
Αναφορικά με την έξαρση των ιώσεων που έχει ξεσπάσει σχολίασε ο Νίκος Καπραβέλος ότι υπάρχει ένα ”κενό” ανοσίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα δεν ήρθε ο πληθυσμός σε επαφή με πολλές ιογενείς λοιμώξεις που υπήρχαν.
Και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της ιατρικής μάσκας την εποχή που θα υπάρξει η μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων.
Καταλήγοντας, ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» τόνισε «δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί, τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν».
- Επίθεση στο Μόναχο: Μια μητέρα και η δίχρονη κόρη της υπέκυψαν στα τραύματά τους
- Τρόφιμα και κλιματική αλλαγή: Για νέα άνοδο τιμών το 2025 προειδοποιούν οι ειδικοί
- LIVE: Φιορεντίνα – Κόμο
- Γλυφάδα: Η σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης του 62χρονου
- Ο Έλον Μασκ απαντάει στην influencer που λέει ότι γέννησε το 13ο παιδί του κι αυτός δεν το αναγνωρίζει
- Παναθηναϊκός VS Ολυμπιακός: Η απόλυτη «μάχη» στο Κύπελλο, ο 12ος τελικός και τα ντέρμπι που έμειναν στην ιστορία (vids)