Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δεν άφησαν τίποτα όρθιο για να βρουν τον θησαυρό των Ναζί

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο για να βρουν τον θησαυρό των Ναζί

Προειδοποίηση από τις ολλανδικές αρχές για τους κυνηγούς του χαμένου θησαυρού των Ναζί. Σκάβουν παντού για τα κοσμήματα και τα χρήματα.

Ήταν πριν από λίγες ημέρες που το Εθνικό Αρχείο της Ολλανδίας έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη θησαυρού των Ναζί. Με τη δημοσιοποίηση του χάρτη, αρκετοί ήταν οι κυνηγοί χαμένων θησαυρών που έσπευσαν να εντοπίσουν τον αμύθητο θησαυρό. Η αξία του θησαυρού που έκρυψαν οι Γερμανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Αφού άρχισαν να σκάβουν αδιακρίτως σε κήπους και δημόσια Γη αναζητώντας τον μεγάλο θησαυρό των Ναζί, αποφάσισαν να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές στο χωριό Ommeren στην Ολλανδία.

Μέχρι στιγμής 15 άτομα έχουν λάβει προειδοποίηση από την αστυνομία. Έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί 100 ανθρώποι με φτυάρι, μεταξύ των οποίων και Βρετανοί, να ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι κυνηγοί θησαυρών ξεκίνησαν την έρευνα αφού δημοσιοποιήθηκαν εκατοντάδες έγγραφα μετά από 75 χρόνια βάσει νόμου. Μεταξύ αυτών και ο χάρτης με ένα Χ σημειωμένο μεταξύ Ommeren και Lienden.

Ο χάρτης του αμύθητου θησαυρού

Ο χάρτης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλείται η Mail Online, σχεδιάστηκε από τον Helmut Sonder. Έναν κατασκευαστή επίπλων από το Baden-Baden. Ήταν κοντά στη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Market Garden τον Σεπτέμβριο του 1944.

Είχαν θάψει στο σημείο κολιέ, ρολόγια, πολύτιμα κοσμήματα και χρήματα που είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια της μάχης του Arnhem στην Ολλανδία το 1944. Αντικείμενα που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια του πολέμου, εμπνέοντας αρκετές ταινίες, μεταξύ των οποίων και το Raiders of the Lost Ark.

«Άκουσαν μια φήμη από έναν Γερμανό στρατιώτη ότι υπήρχε κρυμμένος θησαυρός και αποφάσισαν να το ερευνήσουν. Και αυτό το αρχείο που έχουμε είναι από το 1946 με 1947. Όταν βρήκαμε τον φάκελο και τον χάρτη του θησαυρού μείναμε έκπληκτοι. Οι Ολλανδοί αναρωτήθηκαν αν μπορούσαν να βασιστούν στον χάρτη και την ιστορία του. Φαίνεται να το πίστεψαν», σημείωσε η Annet Waalkens από το Εθνικό Αρχείο.

Το Dutch Institute of Asset and Property Management θεώρησε πως η ιστορία του Γερμανού στρατιώτη ακούγεται αληθοφανής. Εκτιμά ότι θα μπορούσε να συνεργάζεται για να μειώσει την ποινή φυλάκισής του. Στο πέρασμα του χρόνου έχουν γίνει πολλές έρευνες για τα λάφυρα. Δεν έχει βρεθεί ποτέ τίποτα. Σε μια μάλιστα προσπάθεια να βρεθεί, το ολλανδικό κράτος έφερε ακόμα και έναν ναζιστή αξιωματικό στη χώρα για να βοηθήσει στην αναζήτηση.

Sports in

Πρεμιέρα στον «κόκκινο» Βόλο για τον Ολυμπιακό – Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Βόλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League και αναμένονται χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024