Ρούλα Πισπιρίγκου: Από καταπέλτης εις βάρος… «πυρηνικό όπλο» υπέρ της κατηγορούμενης – Τι λέει η ιατροδικαστής που διορίστηκε τεχνική σύμβουλος
Η Ουρανία Δημακοπούλου, ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλά αποκλειστικά στο MEGA και στο Live News για την υπόθεση
«Έγκλημα δεν υπάρχει» δηλώνει στο MEGA και στο Live News η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Είναι η ίδια που πριν μερικούς μήνες δήλωνε με απόλυτη βεβαιότητα ότι «ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς».
Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια να δηλώνει ότι διαθέτει ένα «πυρηνικό όπλο» για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης. Και αυτό το «υπερόπλο» είναι η κυρία Δημακοπούλου, η οποία διορίστηκε τεχνική σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να καταρρίψει ένα – ένα τα ευρήματα του πορίσματος Καρακούκη και Καλόγρηα, στο οποίο βασίζεται το κατηγορητήριο για την 34χρονη.
«Παρόλο που είμαι και 20 χρόνια μικρότερή τους, είναι ανεπαρκής (σ.σ. η έκθεση). Δεν μπορεί να σταθεί αυτό για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι έκθεση για να σταθεί στο δικαστήριο» δήλωσε στο Live News.
Το «πυρηνικό» όπλο του Κούγια
Σε σημερινές δηλώσεις της έξω από το δικαστικό μέγαρο, η Ουρανία Δημακοπούλου ισχυρίστηκε πως τώρα που μελέτησε όλα τα στοιχεία, συμπέρανε πως η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα δεν ήταν τελικά θανατηφόρα αλλά θεραπευτική.
«Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 μιλιγκράμ ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση».
Η έμπειρη ιατροδικαστής επιχειρεί να αιτιολογήσει αυτήν της τη μεταστροφή καθώς, όπως λέει, είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς τα ιατροδικαστικά πορίσματα.
Τι λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS
Το πόρισμα Καρακουκη και Καλόγρηα που μέχρι πρότινος η κυρία Δημακοπούλου θεωρούσε ότι δεν μπορεί να καταρριφθεί με τίποτα, σήμερα υπογραμμίζει πως έχει τόσα κενά και παραλείψεις που ακόμα και ένας αδαής θα έβλεπε.
«Αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται».
«Η Ίριδα πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου»
«Δε μιλάμε για έναν ακαριαίο θάνατο. Μιλάμε για βασανιστικό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με 5 λεπτά».
Τότε μιλούσε για τον αργό και βασανιστικό θάνατο που βρήκε η μικρή Ίριδα μέσα στην κούνια της.
Σήμερα, δήλωσε:
«Η βιβλιογραφία είναι κάθετη, αφού δεν υπάρχουν ευρήματα, υπάρχει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των βρεφών που συμβαίνει ακριβώς στην ηλικία της Ίριδας, των 6 μηνών κατά την διάρκεια της νύχτας».
Για το πανάκι ισχυρίζεται ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.
«Το πανάκι είναι τελείως άσχετο με τον μηχανισμό θανάτου, δηλαδή αυτοί που το έλεγαν και το χρησιμοποιούσαν, πραγματικά θλίβομαι γιατί τυχαίνει να είναι συνάδελφοι».
Για τα πρώτα πορίσματα των Τσιόλα και Τσάκωνα που ήθελαν τα κοριτσάκια να έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια, έλεγε:
«Τα δύο πορίσματα, ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου, έχουν βγει έτσι κι αλλιώς από το κάδρο. Έχω καλέσει τους ιατροδικαστές Καρακούκη- Καλόγρηα να υποδείξουν σε ποια σημεία η Τσιόλα και η Τσάκωνα έχουν κάνει λάθη. Η Τσιόλα και η Τσάκωνα ακολούθησαν την πεπατημένη. Η πεπατημένη αυτή δεν σε βγάζει εκτός, θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει».
Η κυρία Δημακοπούλου κατέθεσε τη νέα της επιστημονική άποψη ενώπιον του δικαστηρίου, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει πως η γνωμοδότησή της άλλαξε όταν έλαβε στα χέρια της τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.
«Καλό είναι οι επιστήμονες να προσέχουμε τι λέμε»
Στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα ιατροδικαστικά πορίσματα.
Τόνισε αρχικά πως: «καλό είναι οι επιστήμονες να προσέχουμε τι λέμε, για να μη δημιουργούνται αμφιβολίες στο κοινό αναφορικά με τον τρόπο που εργαζόμαστε και τον γενικότερο τομέα των επιστημόνων».
Ερωτώμενη για την ποσότητα της δόσης κεταμίνης που η ίδια βρήκε στο σώμα της Τζωρτζίνας, ξεκαθάρισε πως δεν είναι εύκολο να απαντήσει εάν επρόκειτο για θεραπευτική δόση ή όχι.
«Η απάντηση είναι πως τα ευρήματα είναι αυτά που αναφέρονται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις και έχουν παρουσιαστεί στα δικαστήρια….η δόση που βρέθηκε από μόνη της δεν είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα φάρμακο σε μικρότερη ή μεγαλύτερη δόση μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο» σημείωσε, εξηγώντας πως οι ιατροδικαστές που συνέταξαν την έκθεση έλαβαν υπόψιν τους, όχι μόνο τη δόση του φαρμάκου, αλλά και την κατάσταση υγείας του παιδιού.
«Οποιαδήποτε δόση φαρμάκου μπορεί να είναι θανατηφόρα υπό συγκεκριμένες συνθήκες, για συγκεκριμένους ανθρώπους» προσέθεσε η κα Σαρδέλη υπενθυμίζοντας πως η Τζωρτζίνα έλαβε μεγαλύτερη δόση κεταμίνης από αυτή που ενδείκνυντο, εάν του χορηγούνταν για θεραπευτικούς σκοπούς.
- Χεσούς Νάβας: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου – Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα να περπατήσω»
- Χριστούγεννα: KFC, καλικάντζαροί και άλλες παράξενες παραδόσεις απ’ όλον τον κόσμο
- Ολυμπιακός: Τα 25 λεπτά των παικτών, τα 90 των διαιτητών…
- Μοζαμβίκη: Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Άρης: Η επιστροφή του Σίστο
- Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία, χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια ιερέων