Εργάτες γης: Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου
Η συμφωνία περιλαμβάνει την μετάκληση 5.000 εργατών γης
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την μετάκληση 5.000 εργατών γης για την κάλυψη αναγκών στον πρωτογενή τομέα.
«Η συμφωνία νόμιμης μετάκλησης 5.000 εργατών γης από την Αίγυπτο δε φέρνει νέους μετανάστες στη χώρα μας. Απαντάει στις ανάγκες των αγροτών, βάζει φρένο στο δουλεμπόριο εργαζομένων και διευρύνει τους δεσμούς μας με μια χώρα- σύμμαχο και πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η Συμφωνία που κυρώθηκε «καταργεί τις δουλεμπορικές πρακτικές, που θέλουν τους εργάτες να δουλεύουν αδήλωτοι, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να πληρώνονται το σωστό ημερομίσθιο, χωρίς υγειονομική κάλυψη και κανενός είδους προστασία». Έκανε λόγο για μια πολιτική όχι μετανάστευσης και ενσωμάτωσης, αλλά μετάκλησης εργατών που θα έρχονται στη χώρα με νόμιμο τρόπο, θα παράγουν έργο και θα επιστρέφουν πίσω στη χώρα προέλευσης, μόλις το ολοκληρώσουν, με δικαίωμα επιστροφής εφόσον το επιθυμούν. «Δε χρειαζόμαστε νέες γενιές παράνομων μεταναστών», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή απαντά στο αίτημα του αγροτικού κόσμου για εργατικά χέρια που συνομολογεί σύσσωμη και η αντιπολίτευση. «Κάνουμε ένα πρώτο βήμα και, εφόσον αυτή λειτουργήσει, θα μπορούσαμε να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί από το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο δεν πρέπει να μπαίνει στη μέγγενη των κομματικών αντιπαραθέσεων», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο κυρώθηκε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν παρών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις