Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για 200 προσκεκλημένους στην κηδεία

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για 200 προσκεκλημένους στην κηδεία

Οι τρεις γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι ανέλαβαν και τις επαφές με την κυβέρνηση μετά τον θάνατο του πατέρα τους, επιθεώρησαν χθες και τον χώρο της ταφής στο Τατόι

Με ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, καθώς, παρά το γεγονός πως αποτελεί, με απόφαση της κυβέρνησης, μια ιδιωτική απόφαση, οι αφίξεις από την Ευρώπη τα επιβάλλουν. Εξίσου αυξημένη είναι τις τελευταίες μέρες και η φύλαξη στο Τατόι, τη μελλοντική τελευταία κατοικία του τέως, ο οποίος θα ταφεί στα πρώην βασιλικά κτήματα σε πιο στενό οικογενειακό κύκλο. Η λίστα των παρισταμένων δεν έχει ακόμα κλείσει, όμως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες περίπου 200 άτομα θα μπορέσουν να βρεθούν εντός της Μητρόπολης λόγω και των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό. H σορός αναμένεται να τεθεί και σε ένα άτυπο λαϊκό προσκύνημα.

Οι τρεις γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι ανέλαβαν και τις επαφές με την κυβέρνηση μετά τον θάνατο του πατέρα τους, επιθεώρησαν χθες και τον χώρο της ταφής στο Τατόι. Προεξοφλείται ότι στους παριστάμενους στην κηδεία θα υπάρχουν και πρόσωπα από την εγχώρια πολιτική σκηνή, καθώς βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη γνωστοποιήσει την παρουσία τους στη Μητρόπολη.

Οσον αφορά τους προσκεκλημένους από τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, τα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας επιβεβαίωσαν πως εκτός από τη βασιλομήτορα Σοφία της Ισπανίας και την Ειρήνη, τις δύο αδελφές του Κωνσταντίνου που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, το «παρών» στην κηδεία θα δώσει όλη η βασιλική οικογένεια: ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, οι δύο αδελφές του, πριγκίπισσες Ελενα και Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Αμπου Ντάμπι. Η Σοφία και η Ειρήνη χθες ήταν ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας που επισκέφτηκαν το Τατόι για να παρακολουθήσουν τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νεκροταφείο, στο οποίο θα ταφεί και ο αδελφός τους.

Από τους βασιλικούς οίκους όλης της Ευρώπης

Οσον αφορά την εκπροσώπηση του βρετανικού βασιλικού οίκου, το τοπίο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, παρότι γνωρίζουμε πια πως και για λόγους πρωτοκόλλου δεν θα δώσει το «παρών» ο βασιλιάς Κάρολος. Ανοιχτό, ωστόσο, είναι το ενδεχόμενο την οικογένειά του να εκπροσωπήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ενώ αυξημένες πιθανότητες να παρευρεθούν έχουν επίσης τα αδέλφια του Καρόλου, πριγκίπισσα Αννα και Εντουαρντ, κόμης του Ουέσεξ. Η βασιλική οικογένεια της Δανίας, απ’ όπου προέρχεται η συζυγος του Κωνσταντίνου, Αννα Μαρία, όλα δείχνουν πως θα εκπροσωπηθεί από την ίδια τη βασίλισσα Μαργκρέτε, ενώ σε κάθε περίπτωση θα βρεθεί στην Αθήνα ο διάδοχος πρίγκιπας Φρειδερίκος. Εκπροσώπους αναμένεται να στείλουν επίσης οι ενεργοί βασιλικοί οίκοι της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου (δεν αποκλείεται να δώσουν το «παρών» οι ίδιοι οι βασιλείς των χωρών) και οι πρώην οίκοι των χωρών των Βαλκανίων, ενώ από το Λουξεμβούργο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο μέγας δούκας της χώρας Χένρι.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024