Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η Ρεάλ, η Μπάρτσα και η χαμένη προσωπικότητα! 

Η Ρεάλ, η Μπάρτσα και η χαμένη προσωπικότητα! 

Τα πρώτα συμπεράσματα από τις αναμετρήσεις των δύο μεγάλων μονομάχων

Τι μας δίδαξαν οι αναμετρήσεις της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του (ισπανικού) Σούπερ Καπ; Μια πρώτη ανάγνωση έχει να κάνει με την προσπάθεια των δύο πανίσχυρων κλαμπ, και ειδικά των Μπλαουγκράνα, να ανακτήσουν τη χαμένη τους προσωπικότητα. Πάει να πει πως ναι μεν ο κύκλος του Ρονάλντο στη Βασίλισσα έκλεισε από το ’18 και ο αντίστοιχος του Μέσι στη Μπάρτσα ολοκληρώθηκε το ’21, ωστόσο η μετάβαση στη νέα εποχή δεν είναι πάντα δρόμος στρωμένος με κόκκινο χαλί.

Μολονότι η Ρεάλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του ’22 και ελάχιστα υστέρησε στην κατάκτηση κορυφών, η εικόνα της στο King Fahd του Ριάντ δεν ήταν διόλου πειστική. Κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και ένα 24ωρο αργότερα με τη Μπαρτσελόνα. Αμφότερες πήραν το εισιτήριο για το clasico, το ραντεβού του τελικού στα πέναλτι, με χίλια ζόρια και με πρωταγωνιστές τους γκολκίπερ τους.

Ποια είναι πλέον τα βαριά χαρτιά της Ρεάλ; Μετά και την αποχώρηση του Κασεμίρο,  έμεινε ο Κουρτουά που δεν έλαμψε στο Μουντιάλ, ο Κρόος χωρίς κάτι σούπερ εδώ και κάμποσο διάστημα και οι Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους, όχι ακριβώς σούπερ σταρ. Ο δε Μόντριτς ήρθε από τον πάγκο. Μόνον ο Μπενζεμά υπάρχει αλλά δεν είναι και ο Γάλλος στην πρώτη του νεότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως η Ρεάλ είναι μια ομάδα «εύκολη να την παίξεις» και δίχως κάτι ξεχωριστό. Τουναντίον, υπάρχει κλάση και ανωτερότητα. Για το ζήτημα της προσωπικότητας γίνεται η όλη κουβέντα.

Η βαριά σκιά του Μέσι

Ακόμη… χειρότερα δείχνουν τα πράγματα στη Μπάρτσελόνα. Βαριά η σκιά του Μέσι και ακόμη αυτή φαίνεται στο Καμπ Νου. Ο Λεβαντόφσκι παραμένει στράικερ ολκής μα η ηλικία ενίοτε φαίνεται, ο Ντεμπελέ δεν αποτελεί φόβητρο όποια φανέλα και να φορά (Γαλλία ή Μπάρτσα)  και οι Φατί , Μπουσκέτς, Τόρες εμφανίστηκαν όταν το ματς με τη Μπέτις είχε προχωρήσει αρκετά.

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως παρακολουθούμε τη διαδικασία μετάγγισης νέου αίματος. Θέλουν να φτιάξουν ξανά το προφίλ τους και ένα σημαντικό σχετίζεται με την αναζήτηση νέων ηγετών, παικτών που πάνω τους θα στηριχθούν. Ακόμη σημαντικότερο; Χωρίς τους ισχυρούς στο χορτάρι και τα αποδυτήρια, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μεταβλήθηκαν σε …γήινες ομάδες που πολύ απλά δίνουν το δικαίωμα στους πάντες να πιστεύουν πως «μπορούν». Ισως δε αυτό να ισοδυναμεί  και με ένα καλό μήνυμα για το κοινό που εφεξής ίσως παρακολουθεί αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024