Η Ρεάλ, η Μπάρτσα και η χαμένη προσωπικότητα!
Τα πρώτα συμπεράσματα από τις αναμετρήσεις των δύο μεγάλων μονομάχων
Τι μας δίδαξαν οι αναμετρήσεις της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του (ισπανικού) Σούπερ Καπ; Μια πρώτη ανάγνωση έχει να κάνει με την προσπάθεια των δύο πανίσχυρων κλαμπ, και ειδικά των Μπλαουγκράνα, να ανακτήσουν τη χαμένη τους προσωπικότητα. Πάει να πει πως ναι μεν ο κύκλος του Ρονάλντο στη Βασίλισσα έκλεισε από το ’18 και ο αντίστοιχος του Μέσι στη Μπάρτσα ολοκληρώθηκε το ’21, ωστόσο η μετάβαση στη νέα εποχή δεν είναι πάντα δρόμος στρωμένος με κόκκινο χαλί.
Μολονότι η Ρεάλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ του ’22 και ελάχιστα υστέρησε στην κατάκτηση κορυφών, η εικόνα της στο King Fahd του Ριάντ δεν ήταν διόλου πειστική. Κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και ένα 24ωρο αργότερα με τη Μπαρτσελόνα. Αμφότερες πήραν το εισιτήριο για το clasico, το ραντεβού του τελικού στα πέναλτι, με χίλια ζόρια και με πρωταγωνιστές τους γκολκίπερ τους.
Ποια είναι πλέον τα βαριά χαρτιά της Ρεάλ; Μετά και την αποχώρηση του Κασεμίρο, έμεινε ο Κουρτουά που δεν έλαμψε στο Μουντιάλ, ο Κρόος χωρίς κάτι σούπερ εδώ και κάμποσο διάστημα και οι Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους, όχι ακριβώς σούπερ σταρ. Ο δε Μόντριτς ήρθε από τον πάγκο. Μόνον ο Μπενζεμά υπάρχει αλλά δεν είναι και ο Γάλλος στην πρώτη του νεότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως η Ρεάλ είναι μια ομάδα «εύκολη να την παίξεις» και δίχως κάτι ξεχωριστό. Τουναντίον, υπάρχει κλάση και ανωτερότητα. Για το ζήτημα της προσωπικότητας γίνεται η όλη κουβέντα.
Η βαριά σκιά του Μέσι
Ακόμη… χειρότερα δείχνουν τα πράγματα στη Μπάρτσελόνα. Βαριά η σκιά του Μέσι και ακόμη αυτή φαίνεται στο Καμπ Νου. Ο Λεβαντόφσκι παραμένει στράικερ ολκής μα η ηλικία ενίοτε φαίνεται, ο Ντεμπελέ δεν αποτελεί φόβητρο όποια φανέλα και να φορά (Γαλλία ή Μπάρτσα) και οι Φατί , Μπουσκέτς, Τόρες εμφανίστηκαν όταν το ματς με τη Μπέτις είχε προχωρήσει αρκετά.
Θα μπορούσε να ειπωθεί πως παρακολουθούμε τη διαδικασία μετάγγισης νέου αίματος. Θέλουν να φτιάξουν ξανά το προφίλ τους και ένα σημαντικό σχετίζεται με την αναζήτηση νέων ηγετών, παικτών που πάνω τους θα στηριχθούν. Ακόμη σημαντικότερο; Χωρίς τους ισχυρούς στο χορτάρι και τα αποδυτήρια, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μεταβλήθηκαν σε …γήινες ομάδες που πολύ απλά δίνουν το δικαίωμα στους πάντες να πιστεύουν πως «μπορούν». Ισως δε αυτό να ισοδυναμεί και με ένα καλό μήνυμα για το κοινό που εφεξής ίσως παρακολουθεί αμφίρροπες αναμετρήσεις.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη