Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δικάζονται για το τρομακτικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη 15χρονη Emily

Δικάζονται για το τρομακτικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη 15χρονη Emily

Ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη 15χρονη Emily Lewis.

Ήταν πριν από δύο χρόνια που η 15χρονη Emily Lewis βρήκε τραγικό θάνατο σε τρομακτικό δυστύχημα με ταχύπλοο στο Southampton Water. Ο κυβερνήτης Michael Lawrence, γνωστός με το παρατσούκλι «Mr Safe», κατηγορείται για απερίσκεπτα ρίκα πριν πέσει με μεγάλη ταχύτητα σε μεταλλική σημαδούρα.

Από τη σύγκρουση του ταχύπλοου, έπεσαν όλοι στη θάλασσα. Άλλοι κατέληξαν με σπασμένα κόκαλα. Η 15χρονη, όμως, Emily Lewis, βρήκε τραγικό θάνατο. Ο 55χρονος Michael Lawrence «δεν πρόσεχε και ήταν αφηρημένος» ή «υπολόγισε λάθος» μια στροφή κατά τη διάρκεια μιας «εξαιρετικά επικίνδυνης διαδρομής».

Λίγο πριν από τη μοιραία σύγκρουση έβγαζε selfie στο ταχύπλοο μεγάλης ισχύος στο Hampshire. Είχε 11 επιβάτες. Αρχικά, κατηγόρησε για το δυστύχημα τη μάσκα για Covid που φορούσε. Είπε ότι από τον άνεμο κάλυψε τα μάτια του. Αργότερα άλλαξε την κατάθεση. Υποστήριξε πως είχε μια στιγμιαία απώλεια όρασης.

Το τραγικό δυστύχημα στις διακοπές

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης της Seadogz Rib Charter Ltd, Michael Howley, δικάζεται για την ελλιπή ασφάλεια. Το τρομακτικό δυστύχημα συνέβη στο Southampton Water γύρω στις 10 το πρωί, στις 22 Αυγούστου του 2020. Η οικογένειά της είχε κλείσει την εκδρομή, ενώ έκαναν τις καλοκαιρινές τους διαδρομές.

Η Emily Lewis επέβαινε στο σκάφος με τη μητέρα της Nikki, τον πατέρα της Simo και τη μεγαλύτερη αδερφή της Amy. Η τότε 18χρονη Amy ήταν ανάμεσα στα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το τραγικό δυστύχημα.

Η Emily δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ήταν φοβισμένη και τα χείλη της είχαν γίνει μπλε. Ήταν στιγμές μετά το δυστύχημα. Ο Lawrence όμως δεν φαινόταν να βοηθά κανέναν. Η 15χρονη δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο του Southampton.

Δίκη για το τραγικό δυστύχημα

Στην έναρξη της δίκης για ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας Christine Agnew KC ανέφερε πως η συμπεριφορά του Lawrence ήταν πραγματικά εξαιρετικά κακή και βαριά αμελής. «Αυτή θα ήταν μια συναρπαστική βόλτα. Κατά τραγικό τρόπο, ήταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη βόλτα που κατέληξε στον θάνατο της Emily Lewis. Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειές του εκείνη τη μέρα υπολείπονταν κατά πολύ από εκείνες ενός ικανού πλοιάρχου».

«Φουλ αδρεναλίνη και ταχύτητα». Έτσι διαφήμιζαν τη βόλτα των 60 λεπτών. Η μητέρα της Emily θεώρησε πως η ενημέρωση που έγινε από τον Lawrence ήταν πως θα έκαναν μια «χαλαρή» βόλτα λόγω των καιρικών συνθηκών. Η οικογένεια της Emily θεωρούσε πως έπαιρνε απότομα τις στροφές και ένιωθαν άβολα. Λίγο αργότερα ήρθε η τρομακτική πρόσκρουση. Τηλεφώνησε τέσσερις φορές στον Howley. «Φίλε, είχα ένα ατύχημα. Είναι πολύ άσχημο. Είχα ένα πολύ άσχημο ατύχημα».

Η Amy Lewis έσπασε το χέρι της κατά τη σύγκρουση και λιποθύμησε. Η Emily δεν ήταν τόσο τυχερή. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της η Amy πήγε κοντά της. «Έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ήταν τρομαγμένη». Δεν θα μπορούσε να έχει γίνει τίποτα για τα τραύματά της. Έτσι προέκυψε από τα ιατρικά αρχεία.

O Lawrence αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια. Αλλά και τις κατηγορίες που αφορούν τη μη τήρηση ασφαλούς ταχύτητας και της απαραίτητης επιφυλακής. Αντίστοιχα, ο Howley αρνείται πως δεν έλαβε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσει πως το σκάφος λειτουργούσε με ασφάλεια. Η δίκη θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες μέχρι να αποφασίσει τις ποινές τους.

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024