Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσεχία: Εργάτης σε ορυχείο σκοτώθηκε σε βάθος 1.100 μέτρων εξαιτίας ασθενούς σεισμού

Τσεχία: Εργάτης σε ορυχείο σκοτώθηκε σε βάθος 1.100 μέτρων εξαιτίας ασθενούς σεισμού

Εργάτης στην Τσεχία σκοτώθηκε και άλλοι έντεκα συνάδελφοί του τραυματίστηκαν, σε βάθος 1.100 μέτρων από την επιφάνεια, εξαιτίας σεισμού που σημειώθηκε μ' επίκεντρο στην περιοχή όπου βρίσκεται το ορυχείο στο οποίο εργάζονταν.

Ενας εργάτης σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη σ’ ανθρακωρυχείο της Κάρβινα στη βορειοανατολική Τσεχία, ανακοίνωσε η αστυνομία (στη φωτογραφία από το blesk.cz, επάνω, τραυματίας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο).

Σε βάθος 1.100 μέτρων

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί σε βάθος 1.100 μέτρων από την επιφάνεια, ύστερα από ασθενή σεισμική δόνηση μ’ επίκεντρο την περιοχή όπου βρίσκεται το ορυχείο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας εξορύξεων OKD.

Τσέχος εργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ μεταξύ των 11 τραυματιών είναι ένας Πολωνός. Πέντε εργάτες έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανέστειλε μέχρι το 2025 τα σχέδια σταδιακής κατάργησης της εξόρυξης άνθρακα, λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η εταιρεία OKD είναι η μόνη παραγωγός μαύρου άνθρακα στην Τσεχική Δημοκρατία. Τα προηγούμενα χρόνια, τα περισσότερα από τα ορυχεία σταμάτησαν την εξόρυξη επειδή μακροπρόθεσμα δεν ήταν κερδοφόρα. Επί του παρόντος, ο άνθρακας εξορύσσεται μόνο στο ορυχείο ČSM, όπου προκλήθηκε το δυστύχημα.

Μείωση των ατυχημάτων

Πέρυσι σημειώθηκαν δύο δυστυχήματα στην OKD, αλλά κανείς δεν είχε χάσει τη ζωή του τα τρία προηγούμενα χρόνια, παρότι παλαιότερα περίπου δέκα άνθρωποι πέθαιναν εκεί κάθε χρόνο, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η μείωση του αριθμού των δυστυχημάτων είναι συνέπεια της μείωσης της εξόρυξης και του αριθμού των μεταλλωρύχων, αλλά και της βελτίωσης των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, τ’ ατυχήματα δεν μπορούν να αποφευχθούν πλήρως, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των σεισμών και ως εκ τούτου το επάγγελμα της εξόρυξης εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους.

Sports in

Χαμός με Αταμάν και Σέλτικς – Ο Παναθηναϊκός και η ατάκα που… άναψε φωτιές (pic)

Ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς για τον παγκόσμιο τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024