Νάπολι – Γιουβέντους 5-1: Μυθικό πάρτι για τους απίθανους «παρτενοπέι»
Η Νάπολι διέλυσε με 5-1 την τραγική Γιουβέντους και επιβεβαίωσε πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 33 χρόνια μετά την τελευταία φορά.
Οκτώ σερί νίκες μετρούσε η Γιουβέντους στη Serie A και μάλιστα με μηδέν παθητικό. Είχε μειώσει τη διαφορά από τη Νάπολι στους επτά βαθμούς και πήγε στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» το βράδυ της Παρασκευής για να… βάλει φωτιά στη «μάχη» του τίτλου. Η αρμάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, όμως, της επιφύλασσε ιστορικό χουνέρι αφού την διέσυρε με 5-1 και αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους δέκα βαθμούς.
Στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς η Νάπολι άνοιξε το σκορ όταν στο 14′ ο Κβαρατσκέλια έκανε το γυριστό, ο Σέζνι έδιωξε, αλλά στην επαναφορά ο Οσιμέν με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Ντι Μαρία στο 21′ σημάδεψε δοκάρι με τρομερό σουτ κι έχασε την ευκαιρία για άμεση απάντηση, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν και δεύτερο γκολ στο 39′ χάρη σε υπέροχο πλασέ του Κβαρατσκέλια από ασίστ του Οσιμέν. Τελικά ο Ντι Μαρία βρήκε δίχτυα στο 42′ όταν με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1 και φάνηκε να βάζει την ομάδα του στο ματς.
Νάπολι: Μερέ, Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ραχμάνι, Ρουί (70’Ολιβέρα), Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (78’Εντομπελέ), Πολιτάνο (46’Ελμάς), Οσιμέν (78’Ρασπαντόρι), Κβαρατσκέλια (88’Λοσάνο).
Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπρέμερ, Άλεξ Σάντρο, Κιέζα (73’Ίλινγκ), ΜακΚένι, Λοκατέλι (56’Λοκατέλι), Ραμπιό (83’Σόουλε), Κόστιτς, Ντι Μαρία (73’Ντι Μαρία), Μίλικ (56’Κιν).
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία

