Microsoft: Προχωρά σε 10.000 απολύσεις
Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στον Τύπο από νωρίς, η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους της, ακολουθώντας το ανάλογες κινήσεις της Alphabet, της Amazon και της Salesforce.
Η συρρίκνωση στο εργατικό δυναμικό έρχεται μετά την αύξηση που καταγράφηκε στη ζήτησης για υπηρεσίες cloud-computing, καθώς επιχειρήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες και σχολεία ενθάρρυναν την απομακρυσμένη εργασία για τη μείωση της έκθεσης στην Covid.
Οι αυξανόμενες τιμές ώθησαν τις εταιρείες να γίνουν πιο προσεκτικές σχετικά με τις δαπάνες τεχνολογίας, βλάπτοντας τις προοπτικές για τις μετοχές τεχνολογίας που ξεπέρασαν σε απόδοση άλλους τομείς της αγοράς χρόνο με το χρόνο.
Τώρα η Microsoft και οι όμοιοί της κάνουν απολογισμό. Τον Ιούλιο η Microsoft είπε ότι περικόψει λιγότερο από το 1% των εργαζομένων και τον Οκτώβριο επιβεβαίωσε έναν επιπλέον γύρο περικοπών θέσεων εργασίας που σύμφωνα με πληροφορίες επηρέασαν λιγότερους από 1.000 εργαζομένους.
Εντός της εβδομάδας τα «ραβασάκια» απόλυσης
«Είμαι βέβαιος ότι η Microsoft θα αναδυθεί από αυτό ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική», υπογράμμισε ανακοίνωσε την κίνηση ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Microsoft . Η κίνηση θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της Microsoft κατά λιγότερο από 5%, και ορισμένοι υπάλληλοι θα μάθουν αυτή την εβδομάδα εάν χάνουν τη δουλειά τους, έγραψε.
Ο Νταντέλα επανέλαβε τις τάσεις στο επιχειρηματικό κλίμα που έχει περιγράψει τους τελευταίους μήνες.
«Καθώς είδαμε τους πελάτες να επιταχύνουν τις ψηφιακές δαπάνες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα τους βλέπουμε να βελτιστοποιούν τις ψηφιακές τους δαπάνες για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα», έγραψε. «Βλέπουμε επίσης οργανισμούς σε κάθε κλάδο και γεωγραφία να είναι προσεκτικοί καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου βρίσκονται σε ύφεση και άλλα μέρη προβλέπουν μια τέτοια ύφεση».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις