Ουκρανία: Πάνω από 1.600 κυβερνοεπιθέσεις μετά την εισβολή – Το δάχτυλο στη Ρωσία
Κυβερνητικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο στόχαστρο 557 κυβερνοεπιθέσεων το 2022, αναφέρει το Κίεβο.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Στη διάρκεια του 2022 η Ουκρανία δέχτηκε πάνω από 2.000 κυβερνοεπιθέσεις, οι περισσότερες από τη Ρωσία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Κίεβο, ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε τη Μόσχα για κυβερνοεπίθεση που καθυστέρησε τη συνέντευξη Τύπου.
Ο Γιούρι Σίγκολ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών, δήλωσε ότι η ζωντανή μετάδοση των δηλώσεών του στο καθυστέρησε 15 λεπτά λόγω της επίθεσης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.
«Το μόνο που κατάφεραν οι ρώσοι χάκερ ήταν να καθυστερήσουν την έναρξη της ενημέρωσης κατά 15 λεπτά» δήλωσε ο Σίγκολ σύμφωνα με το Reuters.
Όπως ανέφερε, στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς η Ουκρανία δέχθηκε 2.194 κυβερνοεπιθέσεις, από τις οποίες οι 1.655 καταγράφηκαν μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουσαρίου.
Κυβερνητικές υπηρεσίες βρέθηκαν στο στόχαστρο 557 κυβερνοεπιθέσεων το 2022, είπε ο Σίγκολ, ο οποίος απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος στη Ρωσία.
«Οι περισσότεροι από τους χάκερ που δουλεύουν για τη Ρωσία δεν κρύβουν καν τη σχέση τους … χρηματοδοτούνται όλοι από την FSB [τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών], υπηρετούν τον στρατό ή είναι υπάλληλοι αυτών των υπηρεσιών» είπε.
Η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κατηγορήσει μεταξύ άλλων τη Ρωσία για μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση του Κιέβου λόγω προβλημάτων στις επίγειες υποδομές.
Η επίθεση επηρέασε και συνδρομητές της υπηρεσίας στην Ευρώπη.
Πλέον οι ουκρανικές δυνάμεις βασίζονται στο Starlink, την υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου της SpaceX.
Ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ έχει στείλει στην Ουκρανία χιλιάδες δωρεάν δορυφορικά πιάτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις