Μια Ferrari Roma με κινεζικό design
H Ferrari συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας της στην κινεζική αγορά και τιμά την επέτειο με μια ειδική έκδοση της Roma στην αισθητική και τoν εξοπλισμό της οποίας συνυπάρχει το ιταλικό και το κινεζικό design
- Η σχέση Τουρκίας – Συρίας και οι ανησυχίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Στο «κόκκινο» η γρίπη και ο RSV στην Ευρώπη – Προειδοποίηση ECDC για τις γιορτές
- Ο Έλον Μασκ «βάπτισε» σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD - «Μπορεί να σώσει τη χώρα»
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
H Ferrari άνοιξε την πρώτη της έκθεση στην Κίνα το 1993 κάτι που σημαίνει ότι συμπληρώνει πλέον αισίως 30 χρόνια παρουσίας της στην τοπική αγορά στην οποία μάλιστα είναι και ιδιαιτέρως δημοφιλής, αποφασίζοντας δικαίως να τιμήσει την περίσταση με μια ειδική one-off έκδοση της Roma την οποία υπογράφει το τμήμα ειδικών παραγγελιών της ιταλικής φίρμας, Tailor Made σε συνεργασία με τη διάσημη designer Jiang Qiong’er.
Με αυτό δεδομένο, η αισθητική και οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες που κοσμούν την ειδική έκδοση όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, εμπνέονται από την κινεζική παράδοση και πολιτισμό.
Υπό αυτό το σκεπτικό η κόκκινη απόχρωση που βάφει τις ρίγες που διατρέχουν το αμάξωμα με την ονομασία Rosso Magma Glossy αποτελεί το κόκκινο που συναντάμε πολύ συχνά στην κινεζική τέχνη και παράδοση. Αντιστοίχως ο σχεδιασμός για τις συγκεκριμένες ρίγες αν και παραπέμπουν στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπνέονται από το σχεδιασμό επίπλων και συγκεκριμένα μιας καρέκλας της δυναστείας των Μινγκ.
Στα χαρακτηριστικά που αναλαμβάνουν να υπογραμμίσουν την ιδιαιτερότητα της one-off έκδοσης περιλαμβάνονται, ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα και άλλες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει ωστόσο είναι το ειδικής κατασκευής κλείδι το περίβλημα του οποίου κατασκευάζεται από διάστικτη με χρυσό, κόκκινη λάκα μια τεχνική που έλκει την καταγωγή της από τα βάθη της κινεζικής παράδοσης και χαρίζει μια ιδιαίτερη υφή όσο και οπτικό αποτέλεσμα.
Από το εσωτερικό δεν λείπει και η απαραίτητη σήμανση η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι γραμμένη με ιδεογράμματα, αποτυπώνοντας τον αριθμό 30 και αποτελείται από χρυσό και νεφρίτη, δύο υλικά που αγαπούν οι Κινέζοι και συμβολίζουν την καλοτυχία και την καθαρότητα.
Η πιο ενδιαφέρουσα εξοπλιστική προσθήκη της έκδοσης είναι ένα kit αντικειμένων με την υπογραφή της Jiang Qiong’er, όλα τους βγαλμένα από τις τοπικές παραδόσεις και συνήθειες, κατασκευασμένα με τεχνικές που επιβιώνουν αιώνες από πολύτιμα και μη υλικά συνυφασμένα με την παράδοση στην χώρα του κόκκινου δράκου.
Αναλυτικότερα, το kit περιλαμβάνει τέσσερα αρωματικά χώρου με αρώματα εμπνευσμένα από τις τέσσερις εποχές σε δοχεία κατασκευασμένα από κρύσταλλο και με λεπτομέρειες από έβενο. Συγκαταλέγεται επίσης ένα σετ προετοιμασίας τσαγιού με κόκκινο φινίρισμα λάκας, ένα πορσελάνινο σερβίτσιο τσαγιού με λεπτομέρειες από μπαμπού όπως τα παραδοσιακά κινεζικά αντίστοιχα σκεύη, μια ταμπακιέρα –οι Κινέζοι είναι από τους πλέον φανατικούς καπνιστές– από έβενο σε συνδυασμό με ένα σταχτοδοχείο που κατασκευάζεται από το είδος πέτρας που χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται στην καλλιγραφία για την ανάμειξη της σινικής μελάνης, ένας μίνι χαρταετός από ρυζόχαρτο, ένα σετ από κασμιρένιες κουβέρτες και ένα κινεζικό σκάκι από αχάτη και δέρμα. Τα παραπάνω φιλοξενούνται στους ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους και στο πορτ μπαγκάζ της ειδικής έκδοσης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις