Βόρεια Εύβοια: Σχεδιάζεται η δημιουργία σηροτροφικού πάρκου
Προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής σηροτροφίας
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- Τυχερά μου Χριστούγεννα: Για αυτά τα τρία ζώδια οι γιορτές θα είναι μέλι
Την προοπτική δημιουργίας Σηροτροφικού πάρκου στη βόρεια Εύβοια, ένα μεγαλόπνοο έργο εθνικής και τοπικής σημασίας με πολλαπλά οφέλη, αλλά και την ταυτόχρονη ανάκαμψη της ελληνικής σηροτροφίας και μεταξουργίας ανέπτυξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε συνάντηση με αρμόδιους φορείς.
Ειδικότερα, η ενημέρωση αφορούσε στην εξεύρεση της κατάλληλης έκτασης στη βόρεια Εύβοια, στα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης και στους τρόπους ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας. «Οι μουριές μπορούν να αποτελέσουν ένα φυσικό τρόπο δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης», εξήγησε στην τοποθέτησή του ο κ. Κεδίκογλου τονίζοντας τη σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος στην πυρόπληκτη περιοχή και συμπλήρωσε ότι το πάρκο θα αποτελέσει μια βιώσιμη λύση για τους εργάτες του δάσους ως εναλλακτική πηγή εισοδήματος (ρητινοσυλλέκτες κ.α).
Ο υφυπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υποσχόμενο έργο καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «ο κόσμος στη βόρεια Εύβοια έζησε έναν εφιάλτη και πρέπει να του δώσουμε ένα όραμα μέλλοντος».
Κατά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν από τους συμμετέχοντες, τονίστηκαν τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, η σημαντική ανάπτυξη που θα προσφέρει στην αγροτική οικονομία και η ανταπόκριση της εκτροφής μεταξοσκώληκα στην αειφόρο ανάπτυξη.
Καταλήγοντας, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε πως το εν λόγω πάρκο θα συμβάλει και στην αναγέννηση της παράδοσης της μεταξουργίας στην περιοχή της Εύβοιας και ότι πρόθεσή του είναι οι διαδικασίες για τη δημιουργία του να κινηθούν άμεσα και γρήγορα.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, παρουσία της γενικής γραμματέως του ΥπΑΑΤ, κ. Χριστιάνας Καλογήρου, του γενικού γραμματέα Δασών του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, του επίκουρου καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αντώνη Τσαγκαράκη, του προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη και του ειδικού συμβούλου σηροτροφίας, κ. Ανδρέα Στασινόπουλου, αναζητήθηκαν από κοινού τρόποι ανάπτυξης και υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις