Toadzilla: O μεγαλύτερος βάτραχος του κόσμου σοκάρει την Αυστραλία (εικόνες)
Το γιγαντόσωμο είδος θεωρείται μεγάλη απειλή για τα αυστραλιανά οικοσυστήματα.
- Τι συμβαίνει στο αριστερό «ημισφαίριο» της πολιτικής ζωής;
- Νέο θρίλερ με την υγεία του Χαμενεΐ - Αναφορές ότι έχει πέσει σε κώμα
- Το Υπουργείο Εξωτερικών βάζει στόχο την «Ισότητα» – Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Δράσης
- Μεθυσμένο ζευγάρι προκάλεσε καταστροφές στο νοσοκομείο Βόλου - Φώναζαν και έβριζαν το προσωπικό
Είναι έξι φορές βαρύτερος από άλλα άτομα του είδους του, καταπίνει ζώα στο μπόι του και εκκρίνει από το δέρμα δηλητήριο που σκοτώνει ό,τι το αγγίξει. Τι είναι;
Είναι ο «Toadzilla», ο μεγαλύτερος φρύνος (ή βάτραχος) που έχει μετρηθεί ποτέ, σύμφωνα με τους δασοφύλακες που τον συνέλαβαν στην Αυστραλία.
Το τέρας ζυγίζει 2,7 κιλά, λίγο περισσότερο από τον σημερινό κάτοχο του Ρεκόρ Guinness, έναν κατοικίδιο βάτραχο στη Σουηδία που κέρδισε την αναγνώριση το 1991 με βάρος 2,65 κιλά.
Η Κάιλι Γκρέι, δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Κόνγουεϊ στο Κουίνσλαντ, δήλωσε πως έμεινε «έκπληκτη» όταν είδε τον γιγάντιο φρύνο στο τροπικό υγρό δάσος.
«Έμοιαζε σαν μπάλα ποδοσφαίρου με πόδια [..] Ένας φρύνος αυτού του μεγέθους μπορεί να τρώει ό,τι χωράει στο στόμα του» είπε η Γκρέι στο αυστραλιανό δίκτυο ABC.
Φρύνοι ονομάζονται συνήθως τα άνουρα αμφιβια που περνούν περισσότερο χρόνο εκτός νερού από τα βατράχια και έχουν πιο στεγνό δέρμα. Η διάκριση πάντως δεν βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια.
Ο φρύνος του είδους Rhinella marina δεν είναι ζώο της Αυστραλίας. Εισήχθη στη χώρα το 1935 ως μέτρο για την αντιμετώπιση ενός σκαθαριού που τρώει ζαχαροκάλαμα, όμως ο πληθυσμός του αυξήθηκε εκτός ελέγχου και σήμερα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τα αυστραλιανά οικοσυστήματα.
Ο γιγάντιος φρύνος τρώει όχι μόνο ασπόνδυλα αλλά και μικρά θηλαστικά. Οι γυρίνοι του είναι άκρως δηλητηριώδη, ενώ τα ενήλικα εκκρίνουν δηλητήριο στο δέρμα που μπορεί να σκοτώσει ακόμα και σκύλους.
Ο Toadzilla είναι πιθανότατα θηλυκό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γεννάει έως και 35.000 αβγά κάθε φορά, δήλωσε στο Reuters ο Μπάρι Νόλαν, συνάδελφος της Γκρέι.
Λόγω του μεγάλου οικολογικού κινδύνου ο Toadzilla θανατώθηκε κατά πάγια πρακτική.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις