Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος σκότωσε τη Violet Filkins το 1994;

Ποιος σκότωσε τη Violet Filkins το 1994;

Η υπόθεση δολοφονίας της Violet Filkins του 1994. Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης μετά από 28 χρόνια.

Ήταν στις 19 Αυγούστου του 1994 που οι συγγενείς της 81χρονης Wilomeana «Violet» Filkins πήγαν στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη για να ελέγξουν ότι είναι καλά. Δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της και αποφάσισαν να ανακαλύψουν τι έχει συμβεί.

Όταν έφτασαν στο σπίτι της 81χρονης, βρέθηκαν μπροστά στη σκηνή ενός εγκλήματος. Η Violet Filkins κείτονταν νεκρή στο σαλόνι του σπιτιού της. Είχε δεχτεί χτυπήματα μέχρι θανάτου. Φαινόταν να έχει πέσει θύμα ληστείας.

Από τη νεκροψία που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως η Violet Filkins είχε δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, όπως ανέφερε το CBS 12.

Όλοι περίμεναν ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί γρήγορα με τη βοήθεια του DNA και της ιατροδικαστικής τεχνολογίας. Διαψεύστηκαν τότε. Η οικογένεια της Violet Filkins χρειάστηκε να περιμένει δεκαετίες για να έχει τις απαντήσεις για τον τραγικό θάνατό της.

Ενώ για τρία χρόνια οι αρχές δεν είχαν στοιχεία για να προχωρήσουν τις έρευνες. Μέχρι που εντοπίστηκαν προσωπικά της αντικείμενα πίσω από ένα νεκροταφείο σε μια γειτονική πόλη. Η αστυνομία υπέθεσε πως η Violet Filkins είχε πέσει θύμα ληστείας. Το λευκό τετράθυρο Plymouth Reliant είχε κλαπεί και είχε χρησιμοποιηθεί για να πετάξει τα κλοπιμαία.

Η πληροφορία που έλυσε το άγριο έγκλημα

Η υπόθεση και πάλι μπήκε στο αρχείο. Μέχρι που το 2019 οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία που ανέτρεψε τα δεδομένα. Μια γυναίκα κατέθεσε πως ο πρώην σύντροφός της Jeremiah Guyette είχε αρχίσει να κλαίει όταν της αποκάλυψε πως είχε ληστέψει και χτυπήσει μια γυναίκα, σύμφωνα με το NBC News.

Θυμήθηκε πως ο Guyette της είχε πει πως πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα. «Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια» και «είμαι σίγουρος πως είναι καλά» θυμάται να της αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι ερευνητές επιχείρησαν να τον ανακρίνουν την 1η Οκτωβρίου 2019. Εμφανίστηκε επιφυλακτικός και αναστατωμένος πριν τελικά αρνηθεί να μιλήσει με την αστυνομία και απαιτήσει δικηγόρο.

Ήταν το επόμενο πρωί που ο Guyette, σύμφωνα με το dailywire, έβαλε τέλος στη ζωή του στο γκαράζ του σπιτιού του στη Νέα Υόρκη. Βρισκόταν σε απόσταση 70 μιλίων από το σημείο όπου είχε δολοφονηθεί η Violet Filkins πριν από 25 χρόνια. Μέλος της οικογένειας της 81χρονης είπε ότι ο Guyette της είχε τηλεφωνήσει πανικόβλητος. Της έλεγε ότι δεν θέλει να καταλήξει στη φυλακή. Της είχε αποκαλύψει πως όταν ήταν νεότερος σχεδίαζε να ληστέψει μια τράπεζα και να κλέψει ένα αυτοκίνητο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να πάει στο κολέγιο.

Η αστυνομία πήρε και πάλι στοιχεία από τη σκηνή του εγκλήματος. Και ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε ένα τραπεζάκι του καφέ για να δει αν κάτι ταιριάζει με αυτά του Guyette. Μπόρεσαν τελικά μετά από τρία χρόνια να διαπιστώσουν ότι πράγματι το δακτυλικό αποτύπωμα ανήκε στον Guyette, όπως δήλωσε ο Guadagnino στους δημοσιογράφους νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ο Guyette είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία και είχε εργαστεί ως οδηγός λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Δεν είχε ποτέ συνδεθεί με το άγριο έγκλημα μέχρι που μίλησε η πρώην σύντροφός του.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024