ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στην εφαρμογή της πολλαπλής συμμόρφωσης
Μέχρι πότε υποβάλλονται οι σχετικές δηλώσεις
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Αλλαγές στις καταληκτικές ημερομηνίες για την εφαρμογή της πολλαπλής συμμόρφωσης καθορίζονται με τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι απαιτήσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης αφορούν δικαιούχους που λαμβάνουν άμεσες ενισχύσεις, δικαιούχους των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, του αμπελοοινικού τομέα καθώς και συνδεδεμένων καθεστώτων εκτάσεων και ζώων. Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις τήρησης των απαιτήσεών της οι μικροκαλλιεργητές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, για το τρέχον έτος η προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2023.
Επίσης, ως προθεσμία υποβολής ένστασης, ορίζεται η ίδια με την προθεσμία υποβολής των βεβαιώσεων, δηλαδή για το τρέχον έτος η 20η Φεβρουαρίου 2023.
Σε αντίθετη περίπτωση, μέσω της γραπτής ενημέρωσης, δίνεται προθεσμία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2023 για την αποστολή έγκυρης βεβαίωσης ή ένστασης επί του αποτελέσματος, η οποία εκδικάζεται κατά τα προαναφερόμενα.
Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους ΟΕΒ να ενημερώσουν την εφαρμογή σε περίπτωση συμμόρφωσης σας και εξόφλησή της οφειλής σας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ενημερώνοντας την Κ.Υ του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σε αντίθετη περίπτωση όπως επισημαίνεται στην απόφαση «θα υποστείτε μειώσεις στην ενισχύσεις που δικαιούσθε με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλατε για το έτος 2022, στο πλαίσιο της Πολλαπλής Συμμόρφωσης».
Να σημειωθεί ότι η πολλαπλή συμμόρφωση αποτελεί βασικό πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), και στοχεύει στην αειφορία της γεωργίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι διατάξεις της πολλαπλής συμμόρφωσης έχουν ως βασικούς στόχους την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την διατήρηση του αγροτικού τοπίου, την επίτευξη αειφορίας, την ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων, την υγιεινή και ασφάλεια των γεωργών και των αγροτικών ζώων και την υγεία των καταναλωτών.
Πρόκειται, δηλαδή, για ένα σύνολο κανονισμών που καθοδηγεί τους παραγωγούς στο τι πρέπει και στο τι δεν πρέπει να πράττουν ώστε να λαμβάνουν αγροτικές ενισχύσεις.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις