Γκόταμ Αντάνι: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας… εθίστηκε στο ChatGPT
Η αποθεωτική ανάρτηση του Ινδού μεγιστάνα στο LinkedIn για την κυκλοφορία του ChatGPT
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, ο Γκόταμ Αντάνι, δήλωσε ότι είναι εθισμένος στο ChatGPT, το ισχυρό νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης και ένας από τους πιο παραγωγικούς αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Μπορεί να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις και να γράψει δοκίμια για οποιοδήποτε δεδομένο θέμα, ενώ μπορεί να συγκρίνει και να αντιπαραβάλλει διαφορετικές φιλοσοφίες και απόψεις. Και το AI (τεχνητή νοημοσύνη) μπορεί ακόμη και να γράψει κώδικα λογισμικού κατόπιν εντολής.
Σε μια ανάρτησή του στο LinkedIn την περασμένη εβδομάδα, ο 60χρονος Ινδός μεγιστάνας δήλωσε ότι η κυκλοφορία του ChatGPT ήταν μια «μεταμορφωτική στιγμή στον εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης δεδομένων των εκπληκτικών δυνατοτήτων καθώς και των κωμικών αποτυχιών της».
Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι έχει «κάποιο εθισμό» στο ChatGPT από τότε που άρχισε να το χρησιμοποιεί.
Το εργαλείο, το οποίο η εταιρεία έρευνας τεχνητής νοημοσύνης OpenAI διέθεσε στο ευρύ κοινό στα τέλη του περασμένου έτους, έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για το πώς οι υπηρεσίες «παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης» – οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν κάποιες σκέψεις σε πρωτότυπα δοκίμια, ιστορίες, τραγούδια και εικόνες μετά από εκπαίδευση σε μαζικά δεδομένα στο διαδίκτυο – θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.
Καλλιτέχνες, δάσκαλοι, προγραμματιστές στην… ανεργία;
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα αφήσει καλλιτέχνες, δασκάλους, προγραμματιστές και συγγραφείς χωρίς δουλειά. Άλλοι είναι πιο αισιόδοξοι, υποθέτοντας ότι θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τις λίστες υποχρεώσεών τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
«Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τεράστιες προεκτάσεις», έγραψε ο Αντάνι στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι αυτή η τεχνητή νοημοσύνη έχει «την ίδια δυνατότητα και κίνδυνο» με τους ημιαγωγούς.
«Πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες, η πρωτοπορία του σχεδιασμού τσιπ και της μεγάλης κλίμακας παραγωγής τσιπ έθεσε τις ΗΠΑ μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο και οδήγησε στην άνοδο πολλών χωρών και τεχνολογικών κολοσσών όπως η Intel, η Qualcomm, η TSMC κ.λπ.», σημείωσε ο Αντάνι ο οποίος έχει επιχειρήσεις σε τομείς που περιλαμβάνουν από λιμάνια έως σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
«Άνοιξε επίσης το δρόμο για όπλα ακρίβειας που χρησιμοποιούνται στον σύγχρονο πόλεμο που είναι εξοπλισμένα με περισσότερα τσιπ από ποτέ», πρόσθεσε. Ο αγώνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα γίνει γρήγορα τόσο πολύπλοκος και τόσο μπερδεμένος όσο ο συνεχιζόμενος πόλεμος των ημιαγωγών», πρόσθεσε.
Ο Ινδός μεγιστάνας των υποδομών πιστεύει ότι η Κίνα έχει πλεονέκτημα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης επειδή οι Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν διπλάσιες ακαδημαϊκές εργασίες για το θέμα από τους Αμερικανούς ομολόγους τους το 2021, όπως συγκεκριμένα έγραψε στην επίμαχη ανάρτηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή μετά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
- Συρία: Η Τουρκία θα κάνει «οτιδήποτε χρειαστεί» για την ασφάλειά της διαμηνύει ο Φιντάν
- Ντόναλντ Τραμπ: Διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
- Viral: Η μαγεία ήταν ο λόγος σύλληψης δύο ατόμων στη Ζάμπια – Τι ορίζει ο νόμος
- Μάλι: Περισσότεροι από 20 άμαχοι σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές σε χωριά της περιφέρειας Μοπτί
- Συρία: Το Ιράν ζητά την διερεύνηση της δολοφονίας εργαζομένου στην πρεσβεία του στη Δαμασκό
- Νότια Αφρική: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ έπιασε τους κατοίκους στον ύπνο – Αισθητός στο Κέιπ Τάουν