Η νέα couture συλλογή της Celia Kritharioti με έμπνευση από την Αφρική
Εμπνευσμένη από την Αφρική, την ήπειρο των μεγάλων αντιθέσεων και της απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά κι από τα ταξίδια της εκεί, η Σίλια Κριθαριώτη παρουσίασε την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, στο Pavillon Cambon Capucines την couture συλλογή της για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Πολάκης: Η άσχημη εικόνα των δημοσκοπήσεων θα αλλάξει μετά τις εσωκομματικές εκλογές
- Το μετέωρο βήμα της ΝΔ και οι τριγμοί στη δεξιά πολυκατοικία
Πριν μερικούς μήνες η έκθεση «Africa Fashion» στο μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου ήταν κάτι περισσότερο από μια έκθεση, ήταν ένα ζωηρό πυροτέχνημα χρωμάτων σχεδίων και υφών στον κόσμο της αφρικανικής μόδας.
Ίσως δεν είναι τυχαίο που τα μάτια της παγκόσμιας μόδας φωτίζουν αυτή την ήπειρο.
Η Σίλια Κριθαριώτη εμπνέεται από την Αφρική, την ήπειρο των μεγάλων αντιθέσεων και της απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά κι από τα ταξίδια της εκεί, παρουσιάζοντας την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, στο Pavillon Cambon Capucines, την couture συλλογή της για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.
Όπως είπε και η ίδια:
«Κάθε ταξίδι ξεκινά από μέσα μας και δεν έχει να κάνει με τον προορισμό, αλλά με την αφετηρία και την επιθυμία μας».
Ο χώρος είχε μετατραπεί σε τροπικό δάσος για τις ανάγκες του σόου με πυκνή βλάστηση και μεγάλα δέντρα να ορίζουν το catwalk.
View this post on Instagram
Η συλλογή δουλευόταν εδώ και μήνες για να είναι όλα έτοιμα, με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από τους περισσότερους από 350 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι δημοσιογράφοι μόδας από όλον τον κόσμο, όπως η Sarah Harris και ο Richard Dennan, celebrity stylists, όπως ο στυλίστας της Zendaya, Law Roach, προσωπικότητες της μόδας, όπως η μοναδική Anna Dello Russo, η Σοφία Χατζηπαντελή, η αφρόκρεμα της κοσμικής Αθήνας και φυσικά η οικογένεια της διάσημης σχεδιάστριας.
Παράλληλα, το σόου παρακολούθησαν μέσω Instagram live περισσότεροι από 30.000 unique viewers.
Κάθε ρούχο είχε να διηγηθεί τη δική του ιστορία, που συνδέει πολιτισμούς και τεχνικές, ραφιναρισμένα από το ταλέντο και το όραμα της Σίλιας Κριθαριώτη. Στην πασαρέλα είδαμε δημιουργίες με έντονα χρώματα: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, αλλά και έντονο πράσινο, χρυσό και μαύρο.
Υπέροχα φτερά, ταφτάδες ζωγραφισμένοι στο χέρι και animal prints σε φίνα υφάσματα ολοκλήρωναν τα looks, τα οποία ήταν μια ωδή στην ομορφιά του γυναικείου σώματος, που πάντα σέβεται και αναδεικνύει η σχεδιάστρια.
Φορέματα cocktail και mini dresses, καφτάνια και deux pieces κεντημένα στο χέρι με πολύτιμες πέτρες, κοράλια και χάντρες σε απροσδόκητους χρωματικούς συνδυασμούς αναδεικνύουν την παράδοση του ιστορικότερου ατελιέ της Αθήνας.
Το ταλέντο της διεθνούς σχεδιάστριας, Σίλιας Κριθαριώτη ένωσε προορισμούς και πολιτισμούς μέσα από τη χειροποίητη τέχνη της μόδας.
«Υπάρχει μια ενότητα στο σύμπαν, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς σεβασμό, χωρίς ενσυναίσθηση και ταπεινότητα. Μαζί, μπορούμε να φανταστούμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή είναι η πιο βαθιά εκδήλωση της ανθρωπισμού, μια δήλωση αγάπης».
View this post on Instagram
H μοίρα των παιδιών της Γκάνας
Η Σίλια Κριθαριώτη στηρίζει το «Tema Ghana Charity Foundation» την υπέροχη πρωτοβουλία που στόχο έχει να αλλάξει τη μοίρα των παιδιών της Γκάνας για να καταφέρουν να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν, και μέσω σχετικής ανάρτησής της στο Instagram παροτρύνει όποιον ενδιαφέρεται να κάνει δωρεά εδώ: stnicholasschoolghana.com
Αυτή τη στιγμή, μερικά από τα λαμπρότερα αστέρια της μόδας στον πλανήτη προέρχονται από την Αφρική. Από την Mowalola Ogunlesi και τον Kenneth Ize, μέχρι τον Thebe Magugu και τον Tokyo James, μια νέα γενιά σχεδιαστών κατακτά την παγκόσμια σκηνή της μόδας με καταιγιστικό ρυθμό, πρωτοστατώντας στη δημιουργία βιώσιμων αλλά και πρωτοποριακών σχεδίων, κατέχοντας την κορυφή της λίστας σε σημαντικά βραβεία μόδας (οι Ize, James και Magugu ήταν όλοι φιναλίστ στη διεκδίκηση του βραβείου LVMH), ενώ συνεργάστηκαν με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα οίκων μόδας του πλανήτη.
View this post on Instagram
Ο παλαιότερος Οίκος Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα που από το 1906
Ας μην ξεχνάμε ότι ο οίκος Celia Kritharioti είναι παλαιότερος Οίκος Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα που από το 1906, δημιουργεί χειροποίητα creations που αποτελούν ύμνο για τη γυναίκα, δίνοντας κίνηση και δυναμισμό στο κάθε της βήμα, κατακτώντας δικαίως μια θέση στον κόσμο της υψηλής ραπτικής.
Η Σίλια είχε ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα από μικρή, καθώς ο πατέρας και ο παππούς της είχαν boutiques και οίκο υψηλής ραπτικής στην Αθήνα με το όνομα «Τσούχλος». Χάρη σε αυτό, πολύ συχνά επισκεπτόταν κορυφαία ateliers στο Παρίσι, ανάμεσα στα οποία είναι οι: Nina Ricci, Dior και Chanel. Παρ’ όλη τη μεγάλη αγάπη και επαφή της με τη μόδα, η Σίλια δεν είχε σκεφτεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη βιομηχανία της μόδας.
View this post on Instagram
Αντίθετα, σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σχεδίαζε ρούχα αποκλειστικά για να τα φορά εκείνη στα parties που πήγαινε. Το γεγονός όμως αυτό, στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει τη δική της σειρά ρούχων όταν σε ένα μεγάλο event της ζήτησαν το pattern του ρούχου που φορούσε και από τότε ξεκίνησε ενεργά τον σχεδιασμό ρούχων. Το 1992 ο οίκος μόδας Τσούχλος μετονομάζεται σε Celia Kritharioti House of Couture.
Η σχεδιάστρια με έναν από τους παλαιότερους οίκους μόδας στην Ελλάδα, αντλεί έμπνευση από το φως και τα χρώματα του ουρανού και της φύσης. Η πορεία της τα επόμενα χρόνια έμελλε να είναι λαμπερή, καθώς έχει καταφέρει να επιλέξουν μερικές από τις δημιουργίες της κορυφαία ονόματα διεθνούς βεληνεκούς όπως οι: Beyoncé, Jennifer Lopez, Kim Kardashian και Kerry Washington σε catwalks έχουν περπατήσει πασίγνωστα μοντέλα (Iman, Claudia Schiffer, Gisele Bündchen και Natalia Vodianova), ενώ ακόμη και πριγκίπισσες έχουν επικοινωνήσει μαζί της μέσω Instagram με σκοπό να κλείσουν ραντεβού.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια:
«Η δύναμη βρίσκεται στη γυναίκα που φοράει τα ρούχα. Αν 10 γυναίκες φορέσουν το ίδιο φόρεμα, φαίνεται εντελώς διαφορετικό σε κάθε μία από αυτές. Το να φτιάχνω φορέματα όταν δεν ξέρω ποιος θα τα φορέσει, δεν μου λέει τίποτα».
*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο Celia Kritharioti ή να επισκεφτείτε το www.celiakritharioti.com
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις