Όταν το γκισέ της τράπεζας «βλέπει» πολλά περισσότερα από τα χαρτονομίσματά σου
«Είναι σα να δουλεύεις σε μπαρ» αποκαλύπτει η Κέλλυ Μέιν, πρώην ταμίας σε τράπεζα.
Σύμφωνα με την Κέλλυ Μέιν, πρώην ταμία σε τράπεζα, το να εργάζεσαι πίσω από το γκισέ είναι «σα να δουλεύεις πίσω από το μπαρ».
Εξηγεί πως ο υπάλληλος γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για τη ζωή του εκάστοτε πελάτη, από τον μισθό του, μέχρι το πού πέρασε το περασμένο Σαββατοκύριακό του.
«Ο ταμίας έχει ένα ‘παράθυρο’ στην προσωπική οικονομική ζωή κάθε πελάτη που εξυπηρετεί. Βλέπεις τον μισθό του, ποιους λογαριασμούς πληρώνει, το στεγαστικό του δάνειο ή το ενοίκιό του, τη δόση του αυτοκινήτου του, τις πληρωμές στην πιστωτική του κάρτα, πού πήγε για φαγητό χθες το βράδυ και ολόκληρα στοιχεία για το πώς πέρασε τα περασμένο Σαββατοκύριακο, την περασμένη εβδομάδα ή ένα Σαββατοκύριακο πριν από έναν χρόνο», αναφέρει.
Πέραν των στοιχείων αυτών που έχουν άμεση και νόμιμη πρόσβαση, οι ταμίες των τραπεζών ακούνε και τις ιστορίες των πελατών τους.
Η Μέιν μέσα από την εμπειρία της πίσω από το γκισέ πήρε τέσσερα βασικά μαθήματα για το χρήμα.
Δεν έχουν χρήματα, όσοι βγάζουν χρήματα
Όπως σημειώνει, το πρώτο πράγμα που αντιλήφθηκε εργαζόμενη ως ταμίας στην τράπεζα είναι πως όσοι βγάζουν πολλά χρήματα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχουν και τόσα.
«Έβλεπα ότι οι ανησυχίες για φουσκωμένες πιστωτικές κάρτες και χρέη ήταν εξίσου συχνές ανάμεσα σε εκείνους που έπαιρναν μεγάλους μισθούς όσο και στους χαμηλόμισθους», εξηγεί η ίδια.
Αποκαλύπτει πως ένας στους δύο πελάτες που πήγαιναν στην τράπεζα με πολυτελή αυτοκίνητα είχαν πολύ μικρούς τραπεζικούς λογαριασμούς και πολύ μεγάλο άγχος για τα χρήματά τους.
«Πολυτελή αυτοκίνητα και ακριβά ρούχα συχνά δεν έχουν καμία σχέση με τον προσωπικό πλούτο ενός ατόμου, αλλά περισσότερο μαρτυρούν την επιθυμία τους να πιστεύουν οι άλλοι ότι είναι πλούσιοι» προσθέτει.
«Το να φαίνεσαι πλούσιος και να είσαι πλούσιος είναι δύο διαφορετικά πράγματα»
Η Μέιν ξεκαθαρίζει πως τα φαινόμενα απατούν πολλές φορές. «Το να φαίνεσαι πλούσιος και να είσαι πλούσιος είναι δύο διαφορετικά πράγματα» ξεκεθαρίζει και επισημαίνει πως αρκετοί στην προσπάθειά τους να φαίνονται πλούσιοι χάνουν όλα τους τα χρήματα.
«Πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους δεν επιδεικνύουν τα χρήματά τους. Είναι άνετοι με την οικονομική τους κατάσταση, επομένως έχουν ελάχιστη επιθυμία να την επιδείξουν», συμπληρώνει. Αυτός είναι και ο λόγος που λαμπερά brands όπως η Gucci έχουν διαφορετικές σειρές προϊόντων. Κάποιες επιδεικνύουν έντονα το λογότυπό τους και άλλες φέρουν το logo διακριτικά. Όσοι έχουν τα περισσότερα χρήματα επιλέγουν συνήθως τη δεύτερη κατηγορία.
Μην ξοδεύεις χρήματα που δεν έχεις
Η Μέιν εξηγεί πως αρκετοί είνα αυτοί που ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν, ενώ τους κοστίζει ακόμη και να ξοδέψουν όσα έχουν, μιλώντας για τις χρεώσεις καρτών.
«Το μάθημα είναι απλό: Μην δανείζεστε, εκτός και εάν με αυτό που θα αγοράσετε, θα βγάλετε περισσότερα από τους τόκους που θα πληρώσετε. Με άλλα λόγια, εάν πρόκειται να αγοράσετε κάτι με δανεικά χρήματα, αυτό θα πρέπει να είναι μία επένδυση» επισημαίνει.
Χαμηλά έξοδα, λιγότερο άγχος
Το άγχος για τα οικονομικά κοντεύει να γίνει παγκόσμια μάστιγα και θεωρείτε το βασικό αίτιο πίσω από ένα διαζύγιο ή μία κατάθλιψη.
Η Μέιν σημειώνει πως στην πράξη έχει φανεί πως όσα χρήματα και να βγάζει κανείς, εάν οι δαπάνες του αυξάνονται κάθε φορά που ανεβαίνει και ο μισθός, θα δυσκολευτεί να πάει μπροστά οικονομικά αι αυτό δεν βοηθά στη μείωση του άγχους.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Χτύπημα Ουκρανίας στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου