Σύνδρομο λυκανθρώπου: Ένα αγόρι στην Ινδία ζει το δράμα
Η απίστευτη και σπάνια πάθηση επηρεάζει λίγους ανθρώπους παγκοσμίως.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Ο Lalit Patidar που κατάγεται από το χωριό Nandleta στο Madhya Pradesh της Ινδίας αντιμετωπίζει μια σοβαρή ασθένεια, γνωστή ως «σύνδρομο λυκάνθρωπου». Η επιστημονική της ονομασία είναι Hypertrichosis Lanuginosa και πρόκειται για μια συγγενή διαταραχή που προκαλεί στον ασθενή υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου του.
Ο άτυχος Ινδός που γεννήθηκε με αυτό το σύνδρομο ζει το δράμα του. Η μητέρα του αντιμετώπισε το σοκ, όταν πρωτοαγκάλιασε το γιο της. «Τον είδα μισή ώρα μετά τη γέννηση και όλο του το σώμα ήταν γεμάτο τρίχες», θυμάται η μαμά του Lalit, Parvatibai.
Το ίδιο άσχημο βίωμα είχε και ο πατέρας του: «Η νοσοκόμα τρόμαξε όταν τον είδε. Κάλεσε τον γιατρό και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχείτε, είναι μια χαρά. Ο γιατρός δεν έκανε τίποτα, απλώς ξύρισε τα μαλλιά του και αυτό είναι όλο. Δεν μεγαλώνουν ούτε μικραίνουν- λέμε σε όλους ότι είναι εκ γενετής ελάττωμα».
Το bullying στο σχολείο
Δυστυχώς, καθώς μεγάλωνε, ο Lalit υπέστη εκφοβισμό από τα παιδιά στο σχολείο. «Τα μικρά παιδιά συνήθιζαν να φοβούνται βλέποντάς με και ως παιδί δεν ήξερα γιατί. Καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα ότι όλο μου το σώμα είχε τρίχες και ότι δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα επέστρεφα για να τα δαγκώσω σαν ζώο. Όταν συνηθίζαμε να περπατάμε με τον παππού μου, τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν και με φώναζαν «μαϊμού». Μου πετούσαν πέτρες».
Το αγόρι που συμβιβάστηκε με την τραγική εικόνα του
Ο Lalit είπε ότι παρά τον εκφοβισμό και τους χαρακτηρισμούς που έχει υποστεί στο παρελθόν, προσπαθούσε πάντα να παραμένει θετικός. Και ενώ μπορεί να μην υπάρξει ποτέ θεραπεία, έχει μάθει να αγκαλιάζει τη μοναδικότητά του.
«Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι έχω τρίχες σε όλο μου το σώμα και ότι διαφέρω από τους κοινούς ανθρώπους με έναν καλό τρόπο, είμαι μοναδικός και πλέον μου αρέσει», είπε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις