Μετανάστες: Το ιταλικό λιμενικό εντόπισε οκτώ πτώματα σε πλεούμενο στα χωρικά ύδατα της Μάλτας
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρεις γυναίκες, ενώ η μία από αυτές ήταν έγκυος.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 46 ανθρώπους και βρήκε οκτώ πτώματα, ανάμεσά τους αυτό μιας εγκύου, μετά τον εντοπισμό πλεούμενου στα χωρικά ύδατα της Μάλτας, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Το πλεούμενο εντοπίστηκε από την Guardia di Finanza (ειδικό σώμα της αστυνομίας της Ιταλίας αρμόδιο για οικονομικά αδικήματα), στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, καθώς πλησίαζε το μικρό νησί Λαμπεντούζα (νότια), εξήγησε το ANSA.
Τρεις γυναίκες μεταξύ των νεκρών, μία έγκυος
Σε αυτό επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι που είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο. Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις γυναίκες, η μία έγκυος. Ανάμεσα στους 46 διασωθέντες υπάρχουν άλλες δύο κυοφορούσες.
Ο δήμαρχος στη Λαμπεντούζα, ο Φιλίπο Μανίνο, απηύθυνε έκκληση στην ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζα Μελόνι να μην αφήσει το νησί του μόνο στην αντιμετώπιση αυτής της «τεράστιας τραγωδίας».
«Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», είπε ο κ. Μανίνο στο ANSA, καθώς κατευθυνόταν στο λιμάνι του νησιού.
Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από ένοπλες συρράξεις ή την ανέχεια αποπειρώνται να φθάσουν στην Ευρώπη, με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, διαπλέοντας τη Μεσόγειο κυρίως από τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν κάπου 300 χιλιόμετρα από την Ιταλία. Τα πλεούμενα στα οποία επιβιβάζονται μεταφέρουν συχνά πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους χωρούν και είναι κάθε άλλο παρά ασφαλή.
Το 2022, περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες χάθηκαν στη Μεσόγειο, εκ των οποίων σχεδόν 1.400 στην κεντρική Μεσόγειο, που χαρακτηρίζεται μακράν η πιο επικίνδυνη θαλάσσια μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις