Σοϊλού: Μιλά για ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας
Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν προσπαθεί να πείσει το εσωτερικό του και να δημιουργήσει σε όσους τον ακούν στο εξωτερικό την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί την Τουρκία και αποτελεί μία «απειλή» για την εθνική της ασφάλεια
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Προσπάθεια για «ψυχολογικό πόλεμο στην Τουρκία» βλέπει ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Με αφορμή την απόφαση εννιά χωρών να γράψουν στις εισόδους των προξενείων τους στην Κωνσταντινούπολη «προσωρινά κλειστόν» υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.
Μεταξύ αυτών Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και άλλες. Οι πρεσβευτές μάλιστα των εν λόγω χωρών κλήθηκαν και στο τουρκικό ΥΠΕΞ να δώσουν εξηγήσεις.
Ηγέτης και δύναμη
Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν προσπαθεί να πείσει το εσωτερικό του και να δημιουργήσει σε όσους τον ακούν στο εξωτερικό την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί την Τουρκία και αποτελεί μία «απειλή» για την εθνική της ασφάλεια.
Ότι για αυτό απειλεί με «τυφώνες» βαλλιστικών πυραύλων την Αθήνα και για δηλώνει έτοιμος να «έρθει ένα βράδυ».
Συνήθεια
Οι απειλές Ερντογάν έχουν γίνει και στην Ελλάδα συνήθεια. Σαν ένα χάπι που παίρνει συγκεκριμένη ώρα το πρωί και συγκεκριμένη ώρα του βράδυ.
Περιμένεις κάθε μέρα τους ανταποκριτές στις ειδήσεις να τα ακούσεις.
Τις ιστοσελίδες να βγάλουν ένα τίτλο για νέα πρόκληση Ερντογάν. Που συνήθως είναι μία επανάληψη της προηγούμενης δήλωσης.
Σουηδία και Φινλανδία
Ο τούρκος πρόεδρος έχει βάλει στο παιχνίδι του εκβιασμού τη Σουηδία και τη Φινλανδία εδώ και πολύ καιρό.
Από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον περασμένο Ιούνιο.
Τότε που υπεγράφη και το μνημόνιο κατανόησης με τον Στολτενμπεργκ να χειροκροτά. Σε εκείνη τη σύνοδο που ο Μπαιντεν υπογράμμιζε τη μεγάλη σημασία της Τουρκίας για τη Δύση και τη συμβολή της στο ουκρανικό.
Σήμερα η πίεση του ερντογαν να αναδείξει σε προεκλογικό άσσο την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και το ρόλο του ως τον άνθρωπο που αναβάθμισε τη χώρα σε διεθνή δύναμη που υποτάσσει κατά κάποιο τρόπο και τις ΗΠΑ.
Η απάντηση της Ουάσιγκτον
Με την Ουάσιγκτον να βλέπει ότι έχει έρθει η ώρα να απαντήσει στον εκβιασμό. Και να μιλήσει στον ερντογαν με τον τρόπο που κατανοεί.
Σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ συνδέουν μεθοδικά το θέμα των f-16 με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και προειδοποιούν τον Ερντογαν.
Η επίσκεψη Μπαιντεν εφόσον επιβεβαιωθεί το Φεβρουάριο και η στάση του Αμερικάνου ΥΠΕΞ στην Άγκυρα θα δείξει και τι μέλλει γενέσθαι με τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ. Τουλάχιστον μέχρι τις κάλπες…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις