Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Στην πρώτη γραμμή η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ
Το μήνυμα του προέδρου του ιδρύματος Γεράσιμου Σιάσου για την ισότιμη πρόσβαση στις παροχές υγείας.
- Η παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται καθώς οι πλούσιοι κόβουν τη βοήθεια
- Το Κίεβο έπληξε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ροστόφ - Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στην ανατολική Ουκρανία
- Νέα καταστροφή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας - Δεν αποκλείεται το σαμποτάζ
- «Μας χτύπησε και μας κλώτσησε»: Αντιδήμαρχος καταγγέλλει τον αστυνομικό που χαιρέτισε ναζιστικά στο Χαλάνδρι
Μήνυμα για την ισότιμη πρόσβαση στις νέες δυνατότητες της ογκολογίας απευθύνει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου.
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλο τον κόσμο και ευαισθητοποιούμε το κοινό για τη σημασία της διασφάλισης στην πρόσβαση της θεραπείας και φροντίδας του καρκίνου που πρέπει να είναι δίκαιη για όλους τους ασθενείς, όποιοι και όπου κι αν βρίσκονται» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος.
«Σήμερα, ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός εξακολουθεί να στερείται πρόσβασης σε όλο το φάσμα των βασικών υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων της σωστής ενημέρωσης, και των ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την υποστήριξη.
Συχνά οι ασθενείς που αναζητούν θεραπεία και φροντίδα για τον καρκίνο αντιμετωπίζουν δυσκολίες που συνδέονται με ανισότητες όπως το χαμηλό εισόδημα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ηλικία τους. Είναι γεγονός ότι το 70% των θανάτων από καρκίνο παρατηρούνται σε χώρες χαμηλού έως μεσαίου εισοδήματος.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο «H Ιατρική Σχολή έχει μακρά ιστορία στη βελτίωση της θεραπείας και της φροντίδας του καρκίνου για όλους τους ασθενείς χωρίς διακρίσεις. Μέσω της κλινικής έρευνας και της ίσης πρόσβασης στις παροχές υγείας για όλους τους πολίτες, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ δεσμεύεται να προωθήσει τη θεραπευτική πρόοδο για όλους. Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και οι Πανεπιστημιακές Κλινικές προσπαθούν να «Κλείσει το Κενό Φροντίδας» παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα μέσω κλινικών μελετών για τη βελτιστοποίηση των θεραπειών για τον καρκίνο και την προώθηση μιας πραγματικά ασθενοκεντρικής προσέγγισης.»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις