Bard: Η Google αντεπιτίθεται στο ChatGPT με το δικό της chatbot
Τις επόμενες εβδομάδες το Bard θα διατεθεί σε επιλεγμένους χρήστες για δοκιμές προτού ανοίξει για το ευρύ κοινό.
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Πολάκης: Η άσχημη εικόνα των δημοσκοπήσεων θα αλλάξει μετά τις εσωκομματικές εκλογές
- Το μετέωρο βήμα της ΝΔ και οι τριγμοί στη δεξιά πολυκατοικία
Το δικό της chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Bard ετοιμάζεται να λανσάρει η Google προκειμένου να ανταγωνιστεί το ChatGPT, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός το βράδυ της Δευτέρας.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ενσωματώνει νέα εργαλεία AI στη μηχανή αναζήτησής της, προκειμένου να απαντά απευθείας στα ερωτήματα των χρηστών αντί να παραθέτει απλώς συνδέσμους.
Τις επόμενες εβδομάδες το Bard θα διατεθεί σε επιλεγμένους χρήστες για δοκιμές προτού ανοίξει για το ευρύ κοινό.
Βασίζεται στο γλωσσικό μοντέλο LaMDA, το οποίο παράγει απαντήσεις και κείμενα με τέτοια δεξοτεχνία ώστε ένας μηχανικός της Google υποστήριξε ότι διαθέτει συνείδηση -ένας ισχυρισμός που απορρίφθηκε τόσο από την εταιρεία όσο και από ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης.
«Το Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων», επισήμανε ο επικεφαλής της Google, Σουντάρ Πιτσάι και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης «πρέπει να είναι τολμηρές και υπεύθυνες».
Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα θα λειτουργεί σε μια απλουστευμένη έκδοση του LaMDA που απαιτεί λιγότερη υπολογιστική ισχύ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από όσο γίνεται περισσότερους χρήστες.
Επίσης, ο CEO της Google ανακοίνωσε ότι η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας εξοπλίζεται με νέα εργαλεία AI ώστε να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες ακόμα και σε ερωτήματα για τα οποία δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, όπως το εάν είναι δυσκολότερο να μάθει κανείς πιάνο αντί κιθάρα.
«Η AI μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτές τις περιπτώσεις, συνθέτοντας ιδέες για ερωτήσεις όπου δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση» είπε χαρακτηριστικά.
«Σύντομα, θα δείτε λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στην αναζήτηση, που θα παρέχουν σύνθετες πληροφορίες και πολλαπλές προοπτικές σε διάφορες μορφές, ώστε να κατανοήσετε γρήγορα τη μεγάλη εικόνα και να μάθετε περισσότερα από τον ιστό» πρόσθεσε ο Σουντάρ Πιτσάι.
Πηγή: OT.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις