Κρήτη: Δημιουργείται πλατφόρμα καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης σχεδιάζεται ειδική πλατφόρμα καταγραφής της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.
- ΗΠΑ: Κρίσιμο 48ωρο – Ο Τραμπ οδηγεί τη χώρα σε… shutdown
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό για βιασμούς - Ένοχοι οι 51 κατηγορούμενοι
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη και στελεχών της Δ/νσηςΠεριβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού με ειδικούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, με θέμα την παρακολούθηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εφαρμογή του σχεδίου δράσης αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την Περιφέρεια Κρήτης (ΣΧΕΔΙΑ Κρήτης), για την οποία η Περιφέρεια συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός της πλατφόρμας παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία θα είναι προσβάσιμη και ελεύθερη για την ενημέρωση του κοινού. Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις μετρήσεις του δικτύου σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στο νησί σε πραγματικό χρόνο μετά από επεξεργασία των δεδομένων.
Τα δεδομένα της πλατφόρμας θα βασίζονται σε απευθείας πραγματικές μετρήσεις ατμοσφαιρικών παραμέτρων του νεοσύστατου δικτύου σταθμών παρακολούθησης στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στον Φινοκαλιά. Στόχος της δράσης είναι η εκτίμηση του δείκτη ατμοσφαιρικής ποιότητας (air quality index) για το Ηράκλειο και τα Χανιά, ο οποίος αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, «η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης παρακολουθεί την ποιότητα της ατμόσφαιρας και την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Έτσι, θα έχουμε στη διάθεσή μας δεδομένα ποιότητας της ατμόσφαιρας και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις