Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Τουρκία: Δωρεά 50.000.000 δολαρίων από τη Λιβύη - Είναι μόνο η πρώτη δόση

Σεισμός στην Τουρκία: Δωρεά 50.000.000 δολαρίων από τη Λιβύη – Είναι μόνο η πρώτη δόση

Στην Αγκυρα βρέθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Ναζλά αλ Μανγκούς όπου συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να εκφράσει συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον λαό της Τουρκίας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Ναζλά αλ Μανγκούς ανακοίνωσε τη δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση περιοχών που έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι αυτό το ποσό αποτελεί την πρώτη δόση καθώς θ’ ακολουθήσουν κι’ άλλες.

Συλλυπητήρια και αλληλεγγύη

Η αλ Μανγκούς μίλησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αγκυρα (φωτογραφία, επάνω), όπου έφτασε χθες Δευτέρα το πρωί για να εκφράσει συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τη στήριξη της Λιβύης και τις προσπάθειές της αλλά και για τις ιατρικές μονάδες που έστησαν οι λίβυοι διασώστες στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης ανέφερε ότι εκτός από τη λιβυκή ομάδα διασωστών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, περισσότερες ομάδες θα μεταβούν στις νότιες περιοχές της χώρας για επιπλέον υποστήριξη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις αρωγής, καθώς και δύο πτήσεις γεμάτες με βοήθεια που πρόκειται να φτάσουν σύντομα.

Επιφυλάξεις από τους Λίβυους

Η ανθρωπιστική κίνηση της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας χαιρετίστηκε με ορισμένες επιφυλάξεις από τον λιβυκό λαό που την επέκρινε ότι δεν έκανε το ίδιο με τη Συρία, η οποία χτυπήθηκε αναλόγως από τον σεισμό των 7,8 βαθμών.

Αλλοι Λίβυοι είπαν ότι θα μπορούσαν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εκατομμύρια για την ανοικοδόμηση λιβυκών πόλεων που καταστράφηκαν λόγω των διάφορων πολέμων από το 2011, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Λιβύης.

Ανθρωπιστική βοήθεια και στη Συρία

Αλλα λιβυκά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU), μ’ επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, έστειλε το Σάββατο τόνους υλικής βοήθειας που περιείχε φάρμακα και τρόφιμα τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία, για να υποστηρίξει τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Σ’ ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, το GNU επιβεβαίωσε την έναρξη της αερογέφυρας με βοήθεια για τους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι αυτή περιλαμβάνει σκηνές, κουβέρτες, θερμάστρες και διάφορα τρόφιμα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024