Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τζορτζ Σόρος: «Η νίκη της Ουκρανίας θα σημάνει το τέλος της ρωσικής αυτοκρατορίας»

Τζορτζ Σόρος: «Η νίκη της Ουκρανίας θα σημάνει το τέλος της ρωσικής αυτοκρατορίας»

Τι προέβλεψε στην ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο Τζορτζ Σόρος είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές και πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά και για τις προβλέψεις που κάνει.

Ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος αναφέρεται τελευταία και στις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία και κάτι τέτοιο έκανε και σε ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, καθώς εκτίμησε πως η νίκη των δυνάμεων του Κιέβου θα σημάνει και την κατάρρευση της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με το CNBC  ο Σόρος σημείωσε πως ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πρέπει «να αποφευχθεί πάση θυσία» και ότι «η υποστήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία πρέπει να διατηρηθεί».

Ο δισεκατομμυριούχος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προμηθεύσει με όπλα όπως πυραύλους και τανκ αλλά και τα πυρομαχικά που απαιτούνται την Ουκρανία ώστε αντισταθεί στη ρωσική επίθεση, αλλά εκτίμησε πως το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων κάνει δύσκολο «ένα νέο μεγάλο δικομματικό πακέτο αμερικανικής  χρηματοδότησης».

Ο Σόρος αναφέρθηκε και στην ιδιωτική ρωσική παραστρατιωτική εταιρεία Wagner, που όπως σημειώνει το CNBC είναι ενεργή στην Ουκρανία αλλά ο αρχηγός της Γεβγκένι Πριγκόζιν πρόσφατα είπε ότι οι προσπάθειες να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις εμποδίζονται από την «τερατώδη γραφειοκρατία» της Μόσχας, κάτι που έφερε ρήξη στις σχέσεις της Wagner με το Κρεμλίνο.

«Είναι πιθανό ο Πρισκόζιν να επιτύχει, αλλά εγώ το θεωρώ απίθανο, γιατί ο ουκρανικός στρατός προβάλλει ισχυρή αντίσταση. Μόλις η Ουκρανία μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα όπλα που της έχουν υποσχεθεί, η κατάσταση θα αντιστραφεί», είπε ο Σόρος και συμπλήρωσε:

«Αυτό δίνει στην Ουκρανία ένα στενό παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τα τέλη της άνοιξης όταν θα λάβει τους εξοπλισμούς που της έχουν υποσχεθεί να εξαπολύσει την αντεπίθεσή της η οποία θα καθορίσει τη μοίρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

«Η Ρωσία δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για την Ευρώπη και τον κόσμο»

Ο Σόρος αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι οποίες όπως είπε «ανυπομονούν να δουν» την ήττα της Ουκρανίας για να «εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους».

«Αυτό σημαίνει ότι μια ουκρανική νίκη θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Η Ρωσία δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για την Ευρώπη και τον κόσμο», εκτίμησε και σημείωσε πως «θα ήταν μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο. Θα έφερνε τεράστια ανακούφιση στις ανοιχτές κοινωνίες και θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στις κλειστές».

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024