Ματαρό – Ολυμπιακός 15-12: Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν οι ερυθρόλευκες
Αν και πάλεψε για την μεγάλη ανατροπή, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού δεν τα κατάφερε στην Ισπανία γνωρίζοντας την ήττα με 15-12 από τη Ματαρό, μένοντας έτσι εκτός από το «Final 4» του LEN Champions League.
Μετά από οκτώ διαδοχικές παρουσίες σε ευρωπαϊκό Final-4, από το 2013-14 και μετά, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε το ταξίδι της στο φετινό Champions League στη φάση των «8». Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης των δύο προηγούμενων σεζόν (back to back) και τρεις φορές συνολικά (2015, 2021, 2022), δεν κατάφεραν την ανατροπή στην Ισπανία, στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης, αφού ηττήθηκαν με 15-12 από την ισχυρή Ματαρό. Στη ρεβάνς της φάσης των «8», κόντρα σε ένα εκ των φαβορί του φετινού Champions League, τα κορίτσια του Θρύλου ήθελαν νίκη με τρία γκολ διαφορά, όμως παρότι «πάλεψαν», δεν τα κατάφεραν, «πληρώνοντας» στη Βαρκελώνη τις πολλές εις βάρος τους αποβολές (16-7, αποβλήθηκαν οι Μ. Πλευρίτου, Ελ. Πλευρίτου, Β. Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη).
Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, με δύο τέρματα της Ελ. Πλευρίτου, το πρώτο στην παίκτρια παραπάνω (5:09) και το δεύτερο από την περιφέρεια (4:02). Ωστόσο, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης δέχθηκαν σερί 3-0 και βρέθηκαν πίσω με 3-2, με την Ελευθεριάδου να ισοφαρίζει σε 3-3, στο 1:19, ενώ η Ελ. Πλευρίτου σκόραρε ξανά, για το 4-3, στο 0:39. Η Νόγκε, ωστόσο, ισοφάρισε σε 4-4, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο. Στο 7:08 της δεύτερης περιόδου, η Β. Πλευρίτου «έγραψε» το 5-4, όμως η Ματαρό «έτρεξε» νέο σερί 3-0 και πέρασε μπροστά με 7-5. Η Τριχά μείωσε σε 7-6 (3:17) και η Β. Πλευρίτου, σε 8-7, με πέναλτι (0:55), όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ισπανική ομάδα μπροστά με +2 (9-7).
Στην τρίτη περίοδο, τα κορίτσια του Θρύλου ξεκίνησαν δυνατά και ισοφάρισαν σε 9-9, με τις Ελευθεριάδου (7:15) και Σιούτη (6:25), όμως η Ματαρό βρέθηκε στο +3 (12-9). Στο 1:53, η Μυριοκεφαλιτάκη μείωσε σε 12-10, σκορ με το οποίο τελείωσε το τρίτο οκτάλεπτο. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, οι Ισπανίδες έφτασαν στο 14-10, η Ξενάκη μείωσε σε 14-11 (3:44) και 14-12 (1:45), όμως οι «ερυθρόλευκες» δέχθηκαν ένα ακόμα τέρμα, για το τελικό 15-12.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Δείτε βίντεο από τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Μπέτις. Λίγο νωρίτερα ο Έλληνας επιθετικός και ο Πέλκας είχαν διπλή ευκαιρία.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 72-68 από την Εστουδιάντες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup – Παράπονα για τη διαιτησία για το αντιαθλητικό που δεν δόθηκε στη Σπυριδοπούλου λίγο πριν το φινάλε.
LIVE: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 21:05 την αναμέτρηση Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.