Νίκος Δένδιας: Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη
Ο Νίκος Δένδιας πρόκειται να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντήσει τον Πατριάρχη.
- Παραδέχθηκε τους «λευκούς γάμους» η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Χρειάζεται ψυχολόγο» λέει η δικηγόρος της
- «Στο έλεος των fund» – Σε υπερήλικα με σύνταξη 395 ευρώ, του ζητούν 800€ για να μην βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του
- Washington Post: Αιμοραγεί ο Ισραηλινός στρατός – «Προτιμώ την οικογένειά μου από τον πόλεμο»
- «Έχουμε μάθει να ζούμε με τον πόνο» - Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Έμμας
Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παραστεί στην Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία θα λάβει χώρα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς και των θυμάτων των πρόσφατων σεισμών σε Τουρκία και Συρία. Κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Τι ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως μετά από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, καταγράφηκε μία ενθαρρυντική προοπτική, η οποία αποτυπώθηκε και κατά την εκεί επίσκεψή του στη δήλωση του ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «που εξέφρασε την ελπίδα να καταβληθεί προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μέσω διαλόγου».
«Tο κλίμα αλληλεγγύης, που έχει δημιουργηθεί και που επιβεβαιώθηκε και με την συμπαράσταση της Τουρκίας προς τη χώρα μας μετά από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα μπορούσε να ευνοήσει την προσέγγιση των δύο κοινωνιών», τονίζει και προσθέτει:
«Πιθανόν, η δυναμική, που έχει τώρα διαμορφωθεί, επιτρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα για επανέναρξη διερευνητικών επαφών ή συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».
«Για εμάς, κάθε κίνηση της Τουρκίας για την εξομάλυνση των σχέσεών μας και την επίλυση της μοναδικής διαφοράς μας (οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ), με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι ευκταία. Οφείλουμε να εργασθούμε για τη διατήρηση του καλού κλίματος».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις