Με γκολ των Γκονζάλεζ (49’) και Γιόβιτς (87’), η Φιορεντίνα επικράτησε της Μίλαν με 2-1 στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Serie A. Οι Ροσονέρι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις (90+4’) με τον Ερνάντες.

Μετά από αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην 12η θέση με 31 βαθμούς, ενώ η Μίλαν έμεινε στους 47 και στην 4η θέση, με τους Ροσονέρι να ισοβαθμούν με την Ιντερ, που παίζει αύριο με την Λέτσε (5/3) και να είναι στο -1 από την δεύτερη Λάτσιο (48β.), που νίκησε χθες την πρωτοπόρο Νάπολι (65β.).

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε καλύτερα και απείλησε στο 13’ και στο 19’ με τον Γκονζάλες, αλλά ο Μενιάν αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις και κράτησε το μηδέν για τη Μίλαν.

Στο 20’ ο Μενιάν είπε για μια ακόμα φορά «όχι» στον Γκονζάλεζ, με την Μίλαν να απαντάει στο 32’ με τον Ζιρού. Ο Γάλλος έκανε το πλασέ, αλλά ο Τεράτσιανο έσωσε με τα πόδια. Στο 45+3’ ο Μεσίας πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 47’ τελικά η Φιορεντίνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Γκονζάλεζ, μετά το πέναλτι που έκανε ο Τομόρι στον Ικονέ. Μετά το γκολ οι Ροσονέρι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να ισοφαρίσουν.

Στο 52ο λεπτό ο τερματοφύλακας των Βιόλα απέκρουσε μετά την κεφαλιά του Ζιρού, στο 55’ έβγαλε το σουτ του Ντε Κετελάρ και στο 58’ νίκησε και τον Ερναντές σε τετ α τετ. Στο 77’ ο διαιτητής, Ντι Μπέλο, «ανακάλυψε» πέναλτι σε διώξιμο του Καμπράλ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR η απόφαση άλλαξε και ο ρέφερι πήρε πίσω το πέναλτι.

Η Μίλαν έχανε τις ευκαιρίες, αλλά η Φιορεντίνα σκόραρε. Στο 87’ ο Λούκα Γιόβιτς με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους, με την Μίλαν να μειώνει στο 90+5’ με σουτ τυ Ερνάντες.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Μπιράγκι (74’ Ρανιέρι), Μαρτίνες, Ιγκόρ, Ντοντό, Μαντραγκόρα, Άμραμπατ (90+1′ Μπαράκ), Ικονέ, Μποναβεντούρα (81’ Καστροβίλι), Γκονθάλεθ (90+1′ Σοτίλ), Καμπράλ (81’ Γιόβιτς).

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλουλού, Τιό, Τομόρι, Μεσίας (74′ Σαλεμάκερς), Ερναντές, Τονάλι, Μπενασέρ (66’ Μπακαγιόκο), Ντε Κετελάρ (83’ Αντλί), Ρέμπιτς (66’ Οριγκί), Ζιρού (66’ Ιμπραΐμοβιτς).