Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη τίτλου για την Αρσεναλ με τεράστια ανατροπή στο 98′ (3-2)

Νίκη τίτλου για την Αρσεναλ με τεράστια ανατροπή στο 98′ (3-2)

Οι Κανονιέρηδες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν η Μπόρνμουθ προηγήθηκε στο 57’ με 2-0, αλλά με επική ανατροπή γύρισαν τούμπα το παιχνίδι και με γκολ του Νέλσον στο 90+8’ πήραν μια σπουδαία νίκη (3-2), που τους φέρνει ξανά στο +5 από τη Σίτι!

Ματσάρα, επική ανατροπή και φουλ για τίτλο η Αρσεναλ!

Οι Κανονιέρηδες τα είδαν… όλα όταν η Μπόρνμουθ προηγήθηκε στο Emirates με 2-0 στο 57’, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και με έναν εκπληκτικό Νέλσον γύρισαν τούμπα το παιχνίδι και πήραν μια σπουδαία νίκη με 3-2, που τους έφερε ξανά στο +5 από τη Σίτι!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στα 9 δευτερόλεπτα με γκολ του Μπίλινγκ, το οποίο μάλιστα είναι το δεύτερο πιο γρήγορο στην ιστορία της Premier League και στο 57’ έκαναν το 2-0 με τον Σένεσι. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν τα παράτησαν και στο τέλος δικαιώθηκαν.

Στο 62’ ο Παρτέι μείωσε σε 1-2 και στο 69’ ο Αρτέτα έκανε την αλλαγή που άλλαξε το ματς. Εβαλε τον Νέλσον στη θέση του Σμιθ Ρόου, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να μπαίνει στο παιχνίδι και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ανατροπή της Αρσεναλ.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε την ασίστ στον Γουάιτ για το 2-2 και στο 90+8’ με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νέτο για το 3-2!

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι, με την Αρσεναλ να επιστρέφει και να πετυχαίνει μια πάρα πολύ σπουδαία νίκη, που τη φέρνει ξανά στο +5 από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νωρίτερα νίκησε με 2-0 την Νιούκαστλ.

Οι Πολίτες για… δευτερόλεπτα δεν μείωσαν τη διαφορά στους 3, με τους Κανονιέρηδες να δείχνουν χαρακτήρα και με γκολ του Νέλσον στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να φτάνουν σε μια τεράστια ανατροπή.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (46’ Γουάιτ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ. Ζιντσένκο, Παρτέι, Βιέιρα (84’ Τζάκα), Έντεγκααρντ, Σακά, Τροσάρ (22’ Σμιθ Ρόου, 68’ Νέλσον), Μαρτινέλι.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Νέτο, Μέπαμ, Σμιθ, Στίβενς, Σενέσι, Ζεμούρα (64’ Φρέντερικς), Ουαταρά (82’ Κρίστι), Ρόθγουελ (70’ Κουκ), Μπίλινγκ, Σεμένιο (64’ Άντονι), Σολάνκε.

Επιτέλους νίκη για την Τσέλσι, ξεμακραίνει από την επικίνδυνη ζώνη η Γουλβς

Στα άλλα παιχνίδια που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, η Τσέλσι κατάφερε επιτέλους να γευτεί τη χαρά της νίκης, επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 της Λιντς, χάρη στο γκολ του Φοφανά στο 53’. Πρώτη νίκη μετά από πέντε ματς για τους Μπλε, οι οποίοι τελευταία φορά είχαν κερδίσει την Κρίσταλ Πάλας με 1-0 στις 15/1.

Από εκεί και πέρα, η Γουλβς εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και επικράτησε της Τότεναμ με 1-0. Με αυτή τη νίκη οι Λύκοι, που είχαν βασικό τον Ζοσέ Σα, έφτασαν τους 27 πόντους και πλέον είναι στο +6 από την Εβερτον και την επικίνδυνη ζώνη. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Τραορέ στο 82’.

Με νίκες συνέχισαν επίσης οι Αστον Βίλα και Μπράιτον, με την πρώτη να κερδίζει εντός έδρας την Κρίσταλ Πάλας με 1-0 και την δεύτερη να διαλύει την Γουέστ Χαμ με 4-0.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο (4/3)

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 2-0
Άρσεναλ-Μπόρνμουθ 3-2
Γουλβς-Τότεναμ 1-0
Μπράιτον-Γουέστ Χαμ 4-0
Τσέλσι-Λιντς 1-0

Σαουθάμπτον-Λέστερ (19:30)

Κυριακή (5/3)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον (16:00)
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα (6/3)

Μπρέντφορντ-Φούλαμ (22:00)

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πώς ο Νετανιάχου άντεξε την καταιγίδα στο χρόνο από την επίθεση της Χαμάς – Ο ρόλος της ακροδεξιάς

Παρά τη βαθιά αντιδημοτικότητα εκτός της δεξιάς βάσης του, ο Νετανιάχου συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον πόλεμο και τις πολιτικές διαιρέσεις προς όφελός του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2024