Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Phantom Syntopia: Το σχήμα του νερού

Rolls-Royce Phantom Syntopia: Το σχήμα του νερού

Η βρετανική φίρμα δημιουργεί μιας… υψηλής ραπτικής έκδοση της Phantom η κατασκευή της οποίας απαίτησε τέσσερα χρόνια και φέρει την υπογραφή της σχεδιάστριας Iris van Harpen

Aν και ο κόσμος της μόδας βρίσκει πλέον συχνά διέξοδο ακόμα και στις πιο «ταπεινές» τετράτροχες κατασκευές με τις συμπράξεις ανάμεσα σε σχεδιαστές και αυτοκινητοβιομηχανίες να γίνονται ολοένα συχνότερες, η Rolls-Royce και το είδος που εκπροσωπεί είναι σίγουρα πιο ταιριαστά στον κόσμο της Ηaute-Couture η οποία έγκειται στην δημιουργία χειροποίητων one-off κομματιών από συνήθως ακριβά υλικά, όπως ακριβώς δηλαδή ισχύει για όλα τα προϊόντα της Rolls-Royce.

Κάπως έτσι η βρετανική φίρμα αποφάσισε να «απογειώσει» την αίσθηση αποκλειστικότητας που εκπροσωπεί συμπράττοντας με την σχεδιάστρια Iris van Harpen η οποία βάζει την σφραγίδα της  σε μια νέα, ειδική όσο και άκρως συλλεκτική έκδοση της Phantom με την ονομασία Syntopia και τον χαρακτηρισμό της πιο περίπλοκης Phantom που έχει υπάρξει ποτέ.

Αφετηρία για την έκδοση, αποτελεί η εκδοχή της Phantom με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, Extended, η οποία σύμφωνα με την βρετανική φίρμα, αφέθηκε εν είδει λευκού καμβά στα χέρια της διάσημης σχεδιάστριας που εμπνεύστηκε, όπως και στην ομώνυμη συλλογή του 2018, από τα μοτίβα και την γοητεία των ρευστών, καταλήγοντας σε ένα design που επονομάζεται Weaving Water.

«Για αυτήν την ειδική συνεργασία εμπνεύστηκα από το concept “Weaving Water”, μεταγγίζοντας στο εσωτερικό της Phantom την έννοια της συνεχούς κίνησης και ρευστότητας. Επιθυμία μου ήταν να προσομοιώσω την αίσθηση των δυνάμεων της φύσης σε μια υψηλή εμπειρία τέχνης. Η δύναμη της Phantom συνδυάζεται με τρισδιάστατα κύματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου προκειμένου που απηχούν τη δύναμη και την αυθεντικότητα της φύσης», δήλωσε σχετικά η σχεδιάστρια.

Στο προκείμενο, εκτός από τα κυματοειδή μοτίβα στο αμάξωμα, τις επενδύσεις του εσωτερικού και το ταμπλό, ένα από τα πιο απαιτητικά τεχνικά τμήματα ήταν το μοτίβο του εσωτερικού της οροφής το οποίο αποτελείται από ενιαίο κομμάτι δέρμα υψηλής ποιότητας τα μοτίβα στο οποίο έχουν δημιουργηθεί χειροποίητα με στόχο τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης αίσθησης.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των περίπου 162 πτυχώσεων από την σχεδιάστρια, απαίτησε χρόνο περίπου 300 ωρών, μια διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Goodwood ενώ συνολικά η παραγωγή της οροφής διήρκεσε συνολικά 700 ώρες συλλογικής εργασίας. Να σημειωθεί ότι η συνολική δημιουργία της ειδικής έκδοσης απαίτησε συνολικά τέσσερα χρόνια.

Το μοτίβο του Weaving Water επεκτείνεται σε κάθε πτυχή του συγκεκριμένου τετράτροχου συμπεριλαμβανομένων των picnic tables που αντικατοπτρίζουν τον σχεδιασμό του καπό ο οποίος με την σειρά του έχει υλοποιηθεί με την χρήση αλλεπάλληλων στρώσεων βαφής και λάκας η οποία περιλαμβάνει μικροσωματίδια γυαλιού. Μόνο η συγκεκριμένη διαδικασία δοκιμαζόταν και τελειοποιήθηκε επί τέσσερις μήνες προκειμένου να βρεθεί η ιδανική αναλογία για τα κομμάτια γυαλιού και να προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Only in

Πώς η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την έλλειψη προσιτής στέγης για νέους

Η στεγαστική κρίση που πλήττει τους νέους γίνεται «εργαλείο» στα χέρια λαϊκιστών ηγετών. Υπόσχονται λύσεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ενοχοποιούν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024