
ΕΚΤ: Stress test στις τράπεζες για την αντοχή σε (ρωσικές) κυβερνοεπιθέσεις
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό τις τράπεζες να είναι σε εγρήγορση για κυβερνοεπιθέσεις προερχόμενες από τη Ρωσία
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να θέσει υπό δοκιμή την ανθεκτικότητα των κορυφαίων τραπεζών στον κυβερνοχώρο μετά την απότομη αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων.
Όπως δήλωσε σε λιθουανική εφημερίδα ο επικεφαλής εποπτείας της ΕΚΤ, Αντρέα Ένρια, η πραγματοποίηση της δοκιμής καθίσταται ιδιαίτερα επιτακτική και λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Τον επόμενο χρόνο ξεκινάμε ένα θεματικό stress test για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, το οποίο θα προσπαθήσει να τεστάρει πώς οι τράπεζες είναι σε θέση να ανταποκριθούν και να ανακάμψουν από μια επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση», δήλωσε ο Ένρια στην εφημρίδα Verslo žinios.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό τις τράπεζες να είναι σε εγρήγορση για κυβερνοεπιθέσεις προερχόμενες από τη Ρωσία, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προχωρήσει σε σειρά κυρώσεων κατά της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.
«Υπήρξε σημαντική αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις», είπε ο Ένρια. «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς την πηγή των επιθέσεων, αλλά είναι γεγονός ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος».
Η Ένρια κατέληξε ότι μέρος του προβλήματος είναι ότι οι τράπεζες αναθέτουν μέρος της κρίσιμης υποδομής πληροφορικής τους, άρα και της κυβερνοασφάλειας, σε εξωτερικούς συνεργάτες ή σε άλλα ενδοεταιρικά σχήματα του ομίλου τους.
Τα αποτελέσματα των νέων αυτών stress test αναμένονται περίπου στα μέσα του 2024, κατέληξε ο Ένρια.
Πηγή: OT.gr
- Αγρίνιο: Συνελήφθη 37χρονος για απόπειρα αρπαγής τριών παιδιών στο Θέρμο – Εντοπίστηκε να οδηγεί μεθυσμένος
- Μούσα Ντεμπελέ: Έγινε ιδιοκτήτης σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Λιθουανίας (pic)
- Πούτιν: Επικύρωσε τη συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση της Ρωσίας με το Ιράν
- Κέντρικ Λαμάρ: Ο ράπερ είναι ο νέος πρεσβευτής της Chanel – «Διαχρονική κληρονομιά»
- Πάπας Φραγκίσκος: Στις 23 Απριλίου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
- Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτύπησαν 88 φορές για να τον τιμήσουν